fbpx

»Spamusement« park: zabaviščni park in toplice v enem

Spamusement park

Če ste pomislili, da bi lahko ideja o »spamusementu«, kombinaciji toplic in zabaviščnega parka, prihajala od kod drugod kot z Japonske, se niste ničesar naučili od nas. Japonska je namreč zibelka bizarnih idej in izumov. V Beppu, japonskem kraju, znanem po termalnih vrelcih, se obeta wellness center, zapakiran v zabaviščni park. Potem ko je župan mesta zadal spletni izziv – milijon ogledov in ga zgradimo! – in so mu bili spletni uporabniki dorasli, se nam obeta prvi »spamusement« park na svetu.

Japonci kar ne nehajo presenečati s svojimi nenavadnimi idejami in izumi. Ko smo mislili, da smo videli že vse (nazadnje smo pisali o tem, da se namakajo v rezancih), se domislijo nečesa novega, kar po eni strani navdušuje, po drugi pa prevprašujemo njihovo duševno zdravje.

PREBERITE ŠE: Na Japonskem se namakajo v juhi z rezanci!


Prav temu oz. sproščanju naj bi bil namenjen Spamusement park, ki bo zrasel v mesto Beppu (prefektura Oita), kjer imajo številne termalne vrelce.

Obljuba dela dolg. Župan mesta Yasuhiro Nagano že podpisuje pogodbe.
Obljuba dela dolg. Župan mesta Jasuhiro Nagano že podpisuje pogodbe.

Šlo bo za kombinacijo SPA centra in zabaviščnega parka, torej lunaparka z vrtljaki, vlakci smrti in drugim atrakcijami, ki bodo tako ali drugače povezani s termalno vodo. Kako bo vse skupaj videti v praksi, si oglejte v priloženem posnetku. Obvezna oprema? Kopalke in brisača!

Dodatne Informacije

Več informacij:
city.beppu.oita.jp

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!