fbpx

Kavarna MAO – nova kavarna ne išče šefa, ampak slovenske stole in mize

Kavarna MAO ne išče šefa, ampak stole in mize.

Decembra se v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) na gradu Fužine odpira kavarna MAO, ki nastaja skupaj s Kaval Groupom. Del te zgodbe ste lahko tudi vi. Imate doma kakšen kos uporabnega pohištva, ki je zaznamoval slovenske interierje 20. stoletja? Potem lahko prispevate pomemben kamenček v mozaik nastajajoče kavarne.

Kdaj ste imeli nazadnje priložnost, da sooblikujete lokal? Nikoli, ugibamo. Zdaj se vam ponuja enkratna priložnost. V gradu Fužine, kjer gostuje Muzej za arhitekturo in oblikovanje, se decembra odpira kavarna MAO, ki vam želi dišečo kavo in sladke tortice postreči ob dosežkih slovenskega oblikovanja, zato išče stole in mize, ki so bili v 20. stoletju zasnovani ali proizvedeni v Sloveniji. Imate doma kak stol REX Nika Kralja, ki ga ne potrebujete? Kateri drug slovenski stol, mizo ali klop?

PREBERITE ŠE: Hangover Bar: v Amsterdamu odprli prvi bar na svetu za zdravljenje mačka

Kavarna MAO ne išče šefa, ampak stole in mize.
Kavarna MAO ne išče šefa, ampak stole in mize.

Če imate v lasti kos uporabnega kosa pohištva, ki predstavlja pomemben del zgodovine slovenskega oblikovanja in pohištvene industrije nasploh, ter želite sodelovati pri snovanju kavarniškega okolja, ki želi postati azil za tovrstne kose pohištva, ne odlašajte in se ‘pofočkajte’ na info@mao.si. Vsi kosi bodo označeni z imenom darovalcev ter opremljeni s podatki o avtorstvu in proizvodnji kosa. Tudi če doma nimate nič od tega, ste od decembra 2016 dalje vabljeni v kavarno z edinstvenim ambientom.

Dodatne Informacije

Več informacij:
mao.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.