shutterstock_400768405
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Torta z belo čokolado in jagodami bo pripravljena 1,2,3 … hkrati pa se tudi ne peče. Največji bonus? Torta je superokusna.

Si za vikend poslastico? Potem nujno preberi recept za pripravo slastne in hitre torte z belo čokolado in jagodami, ki je ne boš rabil peči!

Sestavine

  • 6 rumenjakov
  • 250 g sladkorja
  • 250 g jagod
  • 750 ml sladke smetane
  • 250 g bele čokolade

Priprava

Umešajte rumenjake in sladkor in ko masa postane penasta, jo postavite nad paro. Mešajte, da postane kremasta. Odstranite z ognja in mešajte z mešalnikom, da se masa ohladi. Operite jagode, odrežite lističe in jih zmečkajte. Sladko smetano stepite in dodajte v zmes z rumenjaki. Vmešajte tudi zmečkane jagode. Maso prelijte v model za torto in čez noč postavite v zamrzovalnik. Naslednji dan nad paro stopite belo čokolado in jo nekoliko ohladite. Prelijte preko torte in za 5 minut postavite v zamrzovalnik. Nato jo odstranite iz pekača in okrasite po želji. Pa sladek dober tek!

shutterstock_1148744675 Recept: lahka poletna pica, polna zelenjave shutterstock_289749776 Recept: jagodni džem z vanilijo in čokolado 2019-05-23 Recept: najboljši domači sadni cmoki – kot bi jih naredila tvoja babica Rapsodija okusov: cheesecake iz pina colade in ananasove kreme Rapsodija okusov: božanski pina colada cheesecake · · ·