Ohlajena jagodna torta se bo še kako prilegla na vroč poletni večer.
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Jagodna torta brez peke je kot nalašč za vroče poletne dni. Ne le da je sočna in boste z njo naravnost razveselili brbončice, izognili se boste peki in s tem nepotrebnemu segrevanju stanovanja. Recept za jagodno torto brez pečenja je idealen za rojstnodnevne zabave, piknike ali za tedaj, ko se vam nenadejano napovejo obiski. Priprava vam namreč vzame le malo časa.

Le kdo se lahko upre torti? A poleti, ko udarja vročina in se izogibamo dolgotrajnemu zadrževanju v kuhinji, posebej okoli štedilnika in sploh pečice, je dobro poznati recepte za sladice brez pečenja. Jagodna torta brez peke je eden tistih receptov, ki ga je obvezno poznati, saj zahteva malo potrpljenja in časa, končni rezultat pa je simfonija okusov, kakršno poznajo torte slaščičarskih mojstrov.

PREBERITE ŠE: To so recepti z jagodami, ki jih mora poznati vsak sladkosned

Recept za jagodno torto brez peke:

Sestavine za jagodno torto brez peke:

  • 500 g jagod
  • 250 g maslenih piškotov
  • 100 g kokosovega masla
  • 4 dcl mleka
  • 1 vrečka vaniljevega pudinga
  • 50 g sladkorja
  • 30 g želatine

Postopek priprave jagodne torte brez peke:
Najprej zdrobimo maslene piškote, ki jim dodamo stopljeno maslo. Premešamo in z maso obložimo okrogel pekač (premer 28 cm). Postavimo v zamrzovalnik za četrt ure. Medtem pripravimo puding (sledimo navodilom na vrečki). Prelijemo ga po testu in za dodatnih 15 minut postavimo na hladno. Ta čas očistimo jagode, jih prerežemo in na ponvi skupaj s sladkorjem postavimo na štedilnik, da se sladkor stopi. Zmešamo s paličnim mešalnikom in tekočini dodamo želatino, da se zgosti. Plast prelijemo po torti in spet prestavimo v zamrzovalnik. Torta bi morala biti nared po 15 minutah, če se zdi še tekoča, pa jo pustimo v zamrzovalniku še četrt ure. Pa dober tek!

Recept za borovničevo marmelado Recept: domača borovničeva marmelada Oreo piškoti s marshmallow peno Recepti: pregrešna sladica iz piškotov Oreo in penic Marshmallow Recept za vročo čokolado z Nutello Recept: vroča čokolada z Nutello je tudi hladen čokoladni napitek Recepti za dober sladoled Recept za dober sladoled – izbor najboljših receptov za domači sladoled · · · ·