fbpx

Recept: Sappige no-bake aardbeientaart

Ohlajena jagodna torta se bo še kako prilegla na vroč poletni večer.

No-bake aardbeientaart is perfect voor warme zomerdagen. Het is niet alleen sappig en u zult er uw smaakpapillen mee verrassen, u vermijdt ook bakken en dus onnodige verwarming van het appartement. Dit no-bake aardbeien-shortcake-recept is perfect voor verjaardagsfeestjes, picknicks of als je onverwacht bezoek krijgt. De voorbereiding kost slechts weinig tijd.

Le kdo se lahko upre torti? A poleti, ko udarja vročina in se izogibamo dolgotrajnemu zadrževanju v kuhinji, posebej okoli štedilnika in sploh pečice, je dobro poznati recepte za sladice brez pečenja. Aardbeientaart zonder bakken je eden tistih receptov, ki ga je obvezno poznati, saj zahteva malo potrpljenja in časa, končni rezultat pa je simfonija okusov, kakršno poznajo torte slaščičarskih mojstrov.

LEES VERDER: Dit zijn aardbeienrecepten die elke zoetekauw zou moeten kennen

Jagodna torta brez peke je idealna sladica za vroče poletne dni.
Jagodna torta brez peke je idealna sladica za vroče poletne dni.

Recept za jagodno torto brez peke:

Sestavine za jagodno torto brez peke:

  • 500 gram aardbeien
  • 250 g boterkoekjes
  • 100 g kokosboter
  • 4 dl melk
  • 1 zakje vanillepudding
  • 50 gram suiker
  • 30 g gelatine
Ohlajena jagodna torta se bo še kako prilegla na vroč poletni večer.
Ohlajena jagodna torta se bo še kako prilegla na vroč poletni večer.

Postopek priprave jagodne torte brez peke:
Najprej zdrobimo maslene piškote, ki jim dodamo stopljeno maslo. Premešamo in z maso obložimo okrogel pekač (premer 28 cm). Postavimo v zamrzovalnik za četrt ure. Medtem pripravimo puding (sledimo navodilom na vrečki). Prelijemo ga po testu in za dodatnih 15 minut postavimo na hladno. Ta čas očistimo jagode, jih prerežemo in na ponvi skupaj s sladkorjem postavimo na štedilnik, da se sladkor stopi. Zmešamo s paličnim mešalnikom in tekočini dodamo želatino, da se zgosti. Plast prelijemo po torti in spet prestavimo v zamrzovalnik. Torta bi morala biti nared po 15 minutah, če se zdi še tekoča, pa jo pustimo v zamrzovalniku še četrt ure. Pa dober tek!

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.