Beef Noodle Stirfry
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ko naša najljubša spomladanska zelenjava zasije v obliki hitrega, preprostega in okusnega stir fryja. Tu je recept za špargljev stir fry z govedino, ki ga lahko postrežemo z jasminovim rižem ali okusnimi azijskimi rezanci.

Špargljev stir fry z govedino je dišeča spomladanska jed, polna mamljivih azijskih okusov. Preden se lotimo njene priprave, skuhamo jasminov riž oziroma riževe ali jajčne rezance. Kakor nam najbolj diši…

Recept za špargljev stir fry z govedino:

Sestavine:

  • ¼ skodelice jušne osnove
  • 1 ½ žličke ostrigine omake
  • 1 ½ žličke sojine omake
  • 2 žlički nastrganega svežega ingverja
  • 2 žlički strtega česna
  • 4 žličke olivnega olja
  • 350 g govejega mesa
  • 350 g svežih špargljev, narezanih na tri dele
  • 1 srednje velika rdeča paprika, narezana na majhne trakove
  • ½ žličke paprike
  • 1 čebula, narezana na trakove

Navodila za pripravo:

Prvih pet sestavin vržemo v skledo in dobro premešamo. V veliki ponvi segrejemo dve žlički olja, dodamo goveje meso in pečemo približno 2 minuti. Zrezek nato odstranimo iz ponve. Iz ponve odstranimo tudi vso odvečno tekočino in jo ponovno postavimo na ogenj. Dodamo še dve žlički olja in nanj stresemo šparglje in rdečo papriko. Pečemo približno 2 minuti, nato dodamo čebulo in papriko v prahu. Zmanjšamo ogenj in v ponev prilijemo zmes z jušno osnovo. Kuhamo 3 minute, nato v ponev vrnemo goveje meso (po želji narezano na koščke) in kuhamo še približno eno minuto. Dober tek!

iStock_000016356467_Large Recept: Špargljeva kremna juha Asparagus ribbon tart Recept: Sirova pita s šparglji Bananini mafini Recept: Bananini mafini z grškim jogurtom Domača granola Recept za hrustljavo domačo granolo – müslij · · ·