Ressence Type 2: pregrešno draga mehanska ura z e-krono.
V zraku · tehnologija · pametne ure

Belgijsko podjetje Ressence je izdelalo mehansko uro Ressence Type 2, ki pa v sebi skriva zgolj toliko elektronike in pameti, da ljubiteljem mehanskih ur ne gredo lasje pokonci. Na voljo bo aprila.

Ura Ressence Type 2 s ceno preračunano prek 37.000 evrov sodi med luksuzne izdelke in temu primerno je tudi narejena.

Mehanizem poganja baterija, tej pa energijo zagotavlja sončna celica. Njena prednost pa je, da je ni treba ponastaviti med menjavo časovnega pasu ali ko nastopi poletni čas. Ima ravno toliko “pameti”, da jo je mogoče preko Bluetootha povezati z aplikacijo oziroma s “tapkanjem” po safirnem steklu aktivirati enega od štirih shranjenih časov. Zato ta ura nima običajne krone, ki je nujni del (skoraj) vseh ur.

Nevsakdanja je tudi številčnica, ta namreč nima običajnih kazalcev, temveč se med “bežanjem” časa premikajo vsi prikazovalniki na njej.

Galerija: Ressence Type 2

Ressence type 2Odpri galerijo

misfit vapor 2 Misfit Vapor 2: pametna ura doživela pošteno nadgradnjo design-slider-01-1600 Montblanc Summit 2: prva pametna ura s Qualcommovim novim procesorjem garmin-instinct Pametna ura Garmin Instinct: “instinkt” za ljubitelje narave w7-getgoing LG Watch W7: mehanični kazalci nad zaslonom ·