fbpx

13. Festival gorniškega filma 2019: težko pričakovan film Free Solo na treh prizoriščih

13. Festival gorniškega filma 2019: težko pričakovan film Free Solo na treh prizoriščih.

Gore, narava in pustolovščine kar kličejo po festivalu gorniškega filma, ki bo svojo trinajsto izvedbo začel v velikem slogu – s projekcijo najbolj zaželenega filma letošnjega leta, Free Solo, na treh prizoriščih hkrati, v Ljubljani, Celju in Radovljici. V teh treh krajih in še v Domžalah si bodo obiskovalci lahko ogledali 32 filmov o alpinizmu, plezanju, avanturi, gorski naravi in kulturi, v Ljubljani se zvrsti še šest predavanj, predstavitev knjige in okrogla miza.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Cankarjev dom, Mestni kino Domžale, Mestni kino Metrpol v Celju in Linhartova dvorana v Radovljici
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 5 €

Najbolj uveljavljeni slovenski gorniški festival tudi letos gledalcem prinaša 32 filmov z vseh koncev sveta v štirih kategorijah: alpinizem, plezanje, gorska narava in kultura ter gore, šport in avantura.

V Cankarjevem domu v Ljubljani, Mestnem kinu Domžale, Mestnem kinu Metropol v Celju in Linhartovi dvorani v Radovljici se med 18. in 24. februarjem obeta ves teden navdihujočih zgodb karizmatičnih posameznikov.

Najbolj uveljavljeni slovenski gorniški festival tudi letos gledalcem prinaša 32 filmov.
Najbolj uveljavljeni slovenski gorniški festival tudi letos gledalcem prinaša 32 filmov.

Letošnji festivalski program je najbogatejši doslej, saj še nikoli ni bilo na ogled toliko celovečernih filmov, prav tako bo letos slovensko občinstvo razveselilo največ slovenskih predavateljev, kot so Andrej Štremfelj, Aleš Česen in Luka Stražar ter drugi. Festival gorniškega filma 2019 bodo popestrili tudi tuji predavatelji.

Prvič v zgodovini se bo Festival gorniškega filma 2019 začel z istim filmom na treh različnih prizoriščih ‒ Free Solo, najtežje pričakovana filmska zgodba letošnjega leta, je intimen in brezkompromisen portret Američana Alexa Honnolda, ki je junija 2017 v steni El Capitana prosto in brez varovanja v 3 urah in 56 minutah preplezal znamenito smer Freerider, kar je eden največjih plezalnih dosežkov vseh časov.

Vsako leto številčnejši obisk Festivala gorniškega filma
Vsako leto številčnejši obisk Festivala gorniškega filma

Na 13. Festivalu gorniškega filma 2019 bo na ogled vrsta najnovejših gorniških filmov, med tem je pet zgodb slovenskih ustvarjalcev. Fimi se bodo potegovali za nagrade, ocenjevala pa jih bo mednarodna strokovna žirija.

Cena posameznih sklopov filmov in predavanj na vseh prizoriščih je 6 evrov, za projekcije in predavanja ob 16. uri 5 evrov. Okrogla miza Komisije za alpinizem PZS o problematiki vrtanja v gorah, je brezplačna, le prevzeti morate vstopnice.

Dodatne Informacije

Več informacij:
gorniski.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!