Podobnost med pari lahko izhaja iz daljnih sorodstvenih stvari.
V zraku · buzz buzz

Vi in vaša druga polovica imata prav gotovo veliko skupnega, pravzaprav veliko več, kot si mislita. Gotovo ste že slišali za urbani mit, da si pari sčasoma postajajo vedno bolj podobni (tudi fizično), kajne? No, glede na znanost je ta podobnost z razlogom. In eden od takšnih je tudi ta, da sta s partnerjem pravzaprav v sorodu.

Preden začnete hiperventilirati, dovolite, da vam stvar razložimo.
Nedavna študija, ki so opravili pri PLOS Genetics, je raziskovala, ali se v partnerstvu odločamo za fizično podobne ljudi ali pa nas privlačijo nasprotja. V raziskavi, kjer so primerjali DNK-vzorce partnerjev, so ugotovili, da si pari delijo nezanemarljiv delež genske podobnosti. To je pripeljalo do domneve, da se ljudje odločamo za partnerje, ki z nami delijo enake prednike.

PREBERITE ŠE: Da bi lahko bili srečni, moramo vsakih 5 let menjati partnerja

In zakaj prihaja do tega? V preteklosti so se ljudje večinoma poročali z nekom iz svoje okolice. Ti ljudje so bili pogosto tudi sorodstveno povezani. Ker se je ta vzorec ponavljal skozi daljše obdobje, so imeli ti pari otroke, nato so ti imeli otroke itd.
A ta vzorec je z vsako generacijo manjši, saj se ljudje manj gibljemo doma in iščemo ljubezen na različne načine, kot so na primer družbena omrežja.
Nekoliko nenavadno, a fascinantno, kajne?


Tvit Framed Tweets – najbolj razvpiti ‘čivki’ zdaj v okvirjih shutterstock_612325349 Um in srce, ki sta posebna: nenavadni znaki, da si stara duša shutterstock_400992961 Šola otrok ne pripravlja več na življenje, temveč ubija njihovo kreativnost leonardo-dicaprio-catch-me-if-you-can-dreamworks-everett-011416-1276x850 10 nenavadnih znakov, ki pokažejo, da si pametnejši od povprečja · · · · ·