Pametni telefon Samsung Galaxy C9 Pro
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Morda se Samsungu zgodba s pametni telefonom Samsung Galaxy Note 7 ni izšla po željah, a ni časa za obžalovanje. Samsung bo že februarja predstavil model Samsung Galaxy S8, te dni pa je na police poslal model Samsung Galaxy C9 Pro, ki je sploh prvi Samsungov telefon s 6 GB sistemskega pomnilnika in bo več kot dostojno zapolnil vrzel, ki je nastala z umikom modela Note 7. Telefon ponuja odlično razmerje med kakovostjo, zmogljivostjo in ceno.

Samsung ima novega kralja med pametnimi telefoni. S tem je okronal model Galaxy C9 Pro, ki je njihov prvi telefon s 6 GB sistemskega pomnilnika. A to še zdaleč ni edini adut, na katerega z novim modelom stavi Samsung. Zato ga je opasal s procesorjem Qualcomm Snapdragon 653, baterijo zmogljivosti 4000 mAh in 64 GB prostora za shranjevanje podatkov, ki ga je moč s spominsko kartico microSD razširiti do 256 GB.

Zaslon je velik kot nogometno igrišče, saj po diagonali meri kar 15,2 centimetra. 6-palčnika krasi ločljivost 1080 x 1920 slikovnih točk. Tako glavna kot selfi kamera/fotoaparat se ponašata z ločljivostjo 16 milijonov slikovnih točk in zaslonko f/1.9, s to razliko, da je na hrbtu tudi dvojna LED-bliskavica.

PREBERITE ŠE: Samsung Art PC Pulse – valjast računalnik, ki je tudi zvočnik

Ima dve reži za SIM kartico, priključek USB-C in 3,5-milimetrski priključek za slušalke. Poganja ga operacijski sistem Android 6.0.1 Marshmallow. Na kitajskem trgu bo na voljo od sredine novembra 2016 dalje, v Evropo pa bo zavil nekoliko pozneje. Na Azijskem trgu bo cena zanj (preračunanih) 430 evrov.

Galerija – pametni telefon Galaxy C9 Pro:

Pametni telefon Samsung Galaxy C9 ProOdpri galerijo

Spremenite standardni polnilec za pametni telefon v brezžičnega. Tako standardni polnilec za telefon spremenite v brezžični polnilec Pametni telefon Vphone S8 Vphone S8 – najmanjši pametni telefon na svetu Pametni telefon Kodak Ektra Kodak Ektra: fotoaparat iz leta 1941 je postal pametni telefon Lenovo Yoga Book Lenovo Yoga Book – najtanjši in najlažji računalnik 2 v 1 na svetu · · · ·