Sky Pool - nebeški bazen v Londonu
Utrip mesta · arhitektura

Luksuz v Londonu bo kmalu dobil povsem novo definicijo. Med dvema 10-nadstropnima stanovanjskima zgradbama bo namreč zrastel most, ki pa bo v resnici bazen s steklenim dnom. Tako imenovani Sky Pool bo del stanovanjskega kompleksa Embassy Gardens, ki ga v prestižni londonski četrti blizu reke Temze načrtuje družba Ballymore Group. Nebeški bazen bo dolg 25 metrov in širok pet, pnel pa se bo na višini 35 metrov. In brez skrbi, če boste pozabili kopalke se bo vzporedno vlekel tudi most za pešce, ne le za kopalce.

Sky Pool je prozoren panoramski bazen, ki bo most med dvema 10-nadstropnima stavbama, ki bosta zrasli v Londonu. 3 metre globok bazen bo narejen iz 20-centimetrskega stekla in bo plavalcem ustvarjal občutek lebdenja oziroma plavanja po zraku. Krasil bo prestižni stanovanjski kompleks Embassy Gardens, ki se nahaja na jugozahodu Londona. Kot trdi družba Ballymore Group, ki stoji za projektom (dokončan naj bi bil leta 2017, bazen pa leto kasneje), bo to prvi transparenten bazen na svetu brez opornih stebrov.

Poleg mostu za plavalce, ki ga ni zasnovala klasična ekipa arhitektov, pač pa mojstrov, ki se ukvarjajo z oblikovanjem akvarijev, bo stavbi, v katerih stanovanja stanejo od 602.000 funtov dalje, povezoval tudi klasičen most, četrt pa se bo lahko pohvalila tudi s centrom dobrega počutja, rastlinjakom s pogledom na Parlament (Westminstersko palačo) in poletnim barom, umanjkal pa naj ne bi niti notranji bazen, da se tisti z vrtoglavico in strahom pred višino ne bi počutili zapostavljene.

PREBERITE ŠE: To so najlepši bazeni na svetu

London bo imel z nebeškim bazenom Sky Pool kmalu tako še drugi bazen, ki bo edinstven na svetu. Že zdaj si namreč lasti najvišje ležečega v zahodnem delu Evrope. Stolpnica The Shard (Črepinja), ki se lahko pohvali z razgledno ploščadjo na 244-metrih višine, ga namreč gosti v 52. nadstropju.

Prestižni stanovanjski kompleks Embassy Garden.Odpri galerijo
Versajska palača Versajska palača bo dobila luksuzni hotel Plavajoči zasebni otoki Amillarah Private Islands Amillarah Private Islands: plavajoči zasebni otoki, ki jih lahko postavite kjerkoli na svetu Košarkarsko igrišče Pigalle Duperré Pigalle Duperré – košarkarsko igrišče, kot ga še niste videli Mobilna hiška POD-iDladla POD-iDladla: Mobilni dom iz škatle, ki je kot iz škatlice · ·