Sky Pool – London bo dobil najatraktivnejši bazen na svetu, ki bo most za plavalce

Sky Pool - nebeški bazen v Londonu

Luksuz v Londonu bo kmalu dobil povsem novo definicijo. Med dvema 10-nadstropnima stanovanjskima zgradbama bo namreč zrastel most, ki pa bo v resnici bazen s steklenim dnom. Tako imenovani Sky Pool bo del stanovanjskega kompleksa Embassy Gardens, ki ga v prestižni londonski četrti blizu reke Temze načrtuje družba Ballymore Group. Nebeški bazen bo dolg 25 metrov in širok pet, pnel pa se bo na višini 35 metrov. In brez skrbi, če boste pozabili kopalke se bo vzporedno vlekel tudi most za pešce, ne le za kopalce.

Sky Pool je prozoren panoramski bazen, ki bo most med dvema 10-nadstropnima stavbama, ki bosta zrasli v Londonu. 3 metre globok bazen bo narejen iz 20-centimetrskega stekla in bo plavalcem ustvarjal občutek lebdenja oziroma plavanja po zraku. Krasil bo prestižni stanovanjski kompleks Embassy Gardens, ki se nahaja na jugozahodu Londona. Kot trdi družba Ballymore Group, ki stoji za projektom (dokončan naj bi bil leta 2017, bazen pa leto kasneje), bo to prvi transparenten bazen na svetu brez opornih stebrov.

Popolnoma transparenten bazen-most bo povezoval dva luksuzna 10-nadstropna stanovanjska bloka.
Popolnoma transparenten bazen-most bo povezoval dva luksuzna 10-nadstropna stanovanjska bloka.

Poleg mostu za plavalce, ki ga ni zasnovala klasična ekipa arhitektov, pač pa mojstrov, ki se ukvarjajo z oblikovanjem akvarijev, bo stavbi, v katerih stanovanja stanejo od 602.000 funtov dalje, povezoval tudi klasičen most, četrt pa se bo lahko pohvalila tudi s centrom dobrega počutja, rastlinjakom s pogledom na Parlament (Westminstersko palačo) in poletnim barom, umanjkal pa naj ne bi niti notranji bazen, da se tisti z vrtoglavico in strahom pred višino ne bi počutili zapostavljene.

PREBERITE ŠE: To so najlepši bazeni na svetu

London bo imel z nebeškim bazenom Sky Pool kmalu tako še drugi bazen, ki bo edinstven na svetu. Že zdaj si namreč lasti najvišje ležečega v zahodnem delu Evrope. Stolpnica The Shard (Črepinja), ki se lahko pohvali z razgledno ploščadjo na 244-metrih višine, ga namreč gosti v 52. nadstropju.

Dodatne Informacije

Več informacij:
embassygardens.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ikea Kramp: trend preoblikovanja Ikea pohištva v unikatne kose