Atraktiven razgledni stolp na Češkem
V zraku · buzz buzz

Sky Walk je atraktiven razgledni stolp s toboganom v češkem letovišču Dolní Morava, ki leži na gori Králický Sněžník. Ponuja čudovite razglede na reko Moravo in okoliške hribe (Krkonoše) ter poučen sprehod in obilico zabave 55 metrov nad tlemi. Če se morate na stolp, ki prej spominja na konstrukcijo vlaka smrti kot pa na razgledni stolp, povzeti po stopnicah, se lahko v ”pritličje” spustite kar po 100-metrskem toboganu!

Sky Walk je atraktiven razgledni stolp s toboganom, ki leži na gori Králický Sněžník na severozahodu Češke ob meji s Poljsko. Letovišče Dolní Morava je priljubljeno pribežališče za pohodnike, kolesarje, smučarje, sankače, deskarje, pa tudi adrenalina željne, saj ponuja še poletno progo za bob ter vodni in adrenalinski park. Od letos je bogatejši še za razgledni stolp, ki ga zaradi spiralaste in prepredene konstrukcije hitro zamenjamo za progo vlaka smrti. A po njej ne tečejo tiri, ampak sprehajalne poti.

PREBERITE ŠE: Lesena hiška na drevesu Slovenca Roka Pezdirca

Razgledni stolp Sky Walk s 100-metrskim toboganom (to je kot padec iz 18. nadstropja!), ki je nastal po načrtih arhitekta Zdenêka Fráneka (Fránek Architects), v višino meri 55 metrov in je izdelan iz lesa, idejno pa projekt sega v leto 2012. Turistom na 1116 metrov visokem hribu ponuja 700 metrov sprehajalnih površin. Za gradnjo so porabili 60 kubičnih metrov macesnovega lesa, ki ga je tam sicer kot ”listja in trave”, ter 380 ton jekla, ki skrbi, da se stolp ne ukloni vetru, pa naj bo ta še tako orkanski. Njegova nosilnost je 4000 oseb, v praksi pa lahko istočasno sprejme okoli 1400 ljudi. Atrakcija je dostopna tudi za invalide, saj je naklon zaradi spiralne konstrukcije izjemno majhen, utrudile pa se ne bodo niti mame in očetje z vozički, ki pa jih bodo tako ali tako zamotili čudoviti razgledi, informativne table o zgodovini, vremenskih osebnostih in geologiji.

Sky Walk – atraktiven razgledni stolp s toboganom:
Atraktiven razgledni stolp na ČeškemOdpri galerijo

Nenavadne ročne ure iz vsakdanjih predmetov Vsakdanji predmeti kot ročne ure Bizarne jedi Chinju-ya, restavracija, ki streže najbolj bizarne jedi na svetu PicMonkey Collage Juniper: najbolj ljubka in srečna lisička na svetu Katera pasma psa si? What-Dog.net: Katera pasma psa si? Kdo je tvoj pasji dvojnik? ·