Solatne torte
Utrip mesta · kulinarika

Predstavljamo vam torte, ki jih lahko jeste brez kančka slabe vesti. Čeprav na prvi pogled vzbujajo videz klasične torte, so to solate. Vegiedeco Salad so namreč solatne torte, nov koncept hrane japonskega stilista hrane Mitsukija Moriyasuka. Sestavine za solato niso zmetane v skledo, temveč so iz njih izdelane torte. Je to način, da bodo otroci vzljubili zelenjavo že v mladih letih?

Pod slastne torte, ki so v resnici solate, se podpisuje japonski stilist hrane Mitsuki Moriyasu, ki je novi koncept hrane zasnoval leta 2015, zdaj pa te zelenjavne sladice že najdemo na meniju restavracije Bistro La Porte Marseille v japonskem kraju Nagoya. Izdelki so popolno nasprotje klasičnih tort (no, razen v estetskem smislu), saj je poudarek na zdravju (klasične torte zdrave pač niso). Glavne sestavine so tako namesto moke, obilja jajc, smetane ipd. brezglutenska superhrana, ki vsebuje malo ogljikovih hidratov. Vključujejo vse vrste zelenjave (tudi sadje), med drugim koreninice in olupke, kar maksimalno poveča prednosti torte za zdravje.

Namesto barvil za hrano so uporabljene naravne sestavine, glazura pa je običajno iz tofuja ali sirnega namaza, v katerega je vmešano sadje.

PREBERITE ŠE: Brezkalorična torta, ki je videti kot dežna kaplja

Za kos torte Vegiedeco Salad boste na Japonskem odšteli (preračunanega) 5,70 evra. Poleg vam po želji postrežejo tudi zelenjavni čaj.

Solatne torteOdpri galerijo
Torta v formi kapljice Brezkalorična torta, ki je videti kot dežna kaplja Pivova marmelada Marm & Ale Marm & Ale: marmelada iz piva za pivo na kruhu Pizzacle je pica na palčki Pizzacle: pica na palčki Ferfud išče šefa s konceptom. Prijavi se! ·