Smart Brabus
Utrip mesta · mobilno

Smart je nedavno napovedal širitve ponudbe. V letu 2017 bo njegov vozni park bogatejši za tri modele Brabus ter električno različico modelov Fortwo in Forfour, ki jih že leta izdelujejo v slovenskem Revozu. V Novem mestu bodo prevzel tudi izdelavo Smarta Brabus Forfour, ki se je skupaj z ostalimi športnimi izpeljankami modelov Smart Fortwo, Cabrio in Forfour s slavno značko premierno predstavil na mednarodnem avtomobilskem salonu v Pekingu.

Smart je na mednarodnem avtomobilskem salonu v Pekingu premierno predstavil trio Smartov z oznako Brabus- Fortwo, Cabrio in Forfour- Smartov, ki so ”’pojedli špinačo” in kot Popaj dobili več moči in bolj mišičast oz. športen videz (večja- 16 oz. 17-palčna- aluminijasta platišča, športni izpuhi z dvojnim zaključkom izpušne cevi, ipd.), atraktivnejši izgled pa se je prelil tudi v potovalno kabino, ki se ponaša z usnjenimi sedeži za boljši oprijem, prešito armaturo in športnim volanom.

PREBERITE ŠE: LeSEE – kitajski odgovor na Teslin Model S

Smart Brabus bo imel za okoli 20 odstotkov močnejši motor kot standardni turbo motor, kar v številkah pomeni, da ga bo poganjal 0,9-litrski V3 motor s 107 KM (80 kW) in 170 Nm navora. Moč na kolesa bo prenašal dvosklopčni 6-stopenjski samodejni menjalnik Twinamic, ki so mu v prid športnega temperamenta prilagodili prestavna razmerja. Stotica pade po 9,5 sekundah, pospešuje pa lahko vse do 180 km/h (model Fortwo). Nadeli so mu zmogljivejše zavore in izboljšali podvozje.

V Revozu se bo obstoječi paleti avtomobilom na tekočem traku poleg Brabusa priključila še nova generacija Renault Clia, leta 2017 pa še omenjeni električni različici modelov Smart Fortwo in Forfour. Brabus na evropski trg prihaja julija 2016.

Smart BrabusOdpri galerijo
Audi TT RS Novi Audi TT RS – TT na proteinih Matt LeBlanc in Ariel Nomad Joey iz nanizanke Prijatelji ”gost” v oddaji Top Gear Tesla S je sama preprečila trčenje Teslin avtopilot je tako preprečil nesrečo na avtocesti! Električni avtomobili LeSEE LeSEE – kitajski odgovor na Teslin Model S · · · ·