Smart Brabus: Smart na steroidih bo nastajal v Revozu

Smart Brabus

Smart je nedavno napovedal širitve ponudbe. V letu 2017 bo njegov vozni park bogatejši za tri modele Brabus ter električno različico modelov Fortwo in Forfour, ki jih že leta izdelujejo v slovenskem Revozu. V Novem mestu bodo prevzel tudi izdelavo Smarta Brabus Forfour, ki se je skupaj z ostalimi športnimi izpeljankami modelov Smart Fortwo, Cabrio in Forfour s slavno značko premierno predstavil na mednarodnem avtomobilskem salonu v Pekingu.

Smart je na mednarodnem avtomobilskem salonu v Pekingu premierno predstavil trio Smartov z oznako Brabus– Fortwo, Cabrio in Forfour- Smartov, ki so ”’pojedli špinačo” in kot Popaj dobili več moči in bolj mišičast oz. športen videz (večja- 16 oz. 17-palčna- aluminijasta platišča, športni izpuhi z dvojnim zaključkom izpušne cevi, ipd.), atraktivnejši izgled pa se je prelil tudi v potovalno kabino, ki se ponaša z usnjenimi sedeži za boljši oprijem, prešito armaturo in športnim volanom.

PREBERITE ŠE: LeSEE – kitajski odgovor na Teslin Model S

Smart Brabus trio
Smart Brabus trio

Smart Brabus bo imel za okoli 20 odstotkov močnejši motor kot standardni turbo motor, kar v številkah pomeni, da ga bo poganjal 0,9-litrski V3 motor s 107 KM (80 kW) in 170 Nm navora. Moč na kolesa bo prenašal dvosklopčni 6-stopenjski samodejni menjalnik Twinamic, ki so mu v prid športnega temperamenta prilagodili prestavna razmerja. Stotica pade po 9,5 sekundah, pospešuje pa lahko vse do 180 km/h (model Fortwo). Nadeli so mu zmogljivejše zavore in izboljšali podvozje.

Smart Brabuse bodo izdelovali v Novem mestu!
Smart Brabuse bodo izdelovali v Novem mestu!

V Revozu se bo obstoječi paleti avtomobilom na tekočem traku poleg Brabusa priključila še nova generacija Renault Clia, leta 2017 pa še omenjeni električni različici modelov Smart Fortwo in Forfour. Brabus na evropski trg prihaja julija 2016.

Dodatne Informacije

Več informacij:
smart.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Električno kolo Gogoro Eeyo 1: superšportnik med kolesi