Smešno, a resnično: ko opazite te spremembe, je znak, da ste odrasli
Utrip mesta · zdravje & lepota

Svet se spreminja hitreje, kot se lahko mi (lahko) prilagajamo. S tem pa ni nič narobe – menda so starejši ljudje celo zadovoljnejši od mlajših. Kateri smešni, ampak resnični znaki, da se staraš, držijo zate?

Si lahko predstavljaš, da je od leta 2000 minilo že več časa, kot je razlike med leti 1985 in 2000? Pa vendar se marsikomu med nami zdi, da smo v novo tisočletje vstopili šele včeraj. Svet in družba se spreminjata hitreje, kot mi in marsikdo težko sledi napredku.

A nič za to – naj ti da to zagon, da odkriješ nove svetove, ki jih v tvoji mladosti niso bili na voljo, ali pa priložnost, da obarvaš življenje mladih s svojo nostalgijo.

Znaki, da se staraš …

Sodobna glasba ti nenadoma ni več všeč.

Se ti zdi, da so še včeraj po radiu vrteli stari rock in morda Madonno, danes pa prevladujejo tebi popolnoma neprepoznane zvrsti glasbe?

Prepričan/-a si, da so stari filmi boljši.

Morda je to res, morda pa gre le za dejstvo, da so stari filmi že šli čez selekcijo in so se obdržali zgolj tisti, ki so boljši in pomembnejši.

Tvoje zabave postajajo tišje.

Nenadoma ti uspe imeti zabave, ne da bi sosedi poklicali policijo.

Sredi zabave se odločiš, da je postelja zanimivejša.

V najstniških ali študentskih letih ti verjetno na kraj pameti ni prišlo, da bi šel/-a v posteljo, še preden je zabave konec. Dandanes pa se to zgodi vse pogosteje!

Tvoja najljubša pesem je stara več kot 20 let.

Si sploh opazil/-a? Ampak kaj pa ti drugega preostane, če pa je današnja glasba za nekatere skrajo nenavadna …

Paziti moraš na pravilno držo.

Vedno težje si privoščiš, da nepravilno dolgo časa sediš, saj te hitro začne boleti hrbet. Bodi pozoren/-a do svojega zdravja, vse prehitro ga postavimo na drugo mesto!

Čistoča postaja pomembna.

Vse bolj netoleranten/-a postajaš do nereda in nečistoče. Včasih ti je čiščenje celo v veselje in te pomiri.

Imaš najljubšo trgovino z živili.

Vse bolj oddaljeno postaja obdobje, ko si moral/-a paziti na vsak cent. Sedaj lahko kupuješ hrano v najljubši trgovini (vsaj občasno).

Postiljaš zjutraj posteljo? To o tvoji osebnosti pove ta navada Postiljaš zjutraj posteljo? To o tvoji osebnosti pove ta navada Nasveti vizažistov, kako pravilno nanesti ličila, da trajajo cel dan (tudi z drogerijskimi izdelki) Nasveti vizažistov, kako pravilno nanesti ličila, da trajajo cel dan (tudi z drogerijskimi izdelki) shutterstock_1328374673 Maj je mednarodni mesec samozadovoljevanja! To se zgodi, če se nehaš ličiti ... To se zgodi, če se nehaš ličiti … ·