emma-paillex-487293-unsplash
V zraku · buzz buzz

Če potrebujete izgovor, da se spustite po belih strminah, potem berite dalje. Po nedavni raziskavi nas smučanje dela srečnejše, poleg tega pa naredimo nekaj še za svoje zdravje in dobro počutje.

Odlična novica za vse ljubitelje smučanja (pa ne tiste, ki sedite pred televizorji). Smučanje namreč po nedavni raziskavi izboljša naše zdravje, splošno počutje, prav tako pa nas dela srečnejše.
Študija, ki so jo objavili pri Quality of Life, je zajela 279 ljudi, ki so strastni ljubitelji smučanja, deskanja na snegu ali obojega hkrati. Skupina korejskih raziskovalcev je izbrala ljudi iz treh smučarskih resortov v Južni Koreji, tem pa so merili raven zadovoljstva in sreče.

PREBERITE ŠE: 10 nenavadnih dejstev o moških, ki jih je dokazala znanost

Ugotovili so, da so tisti, ki jim je smučanje prioriteta številka ena in so pripravljeni takrat vse ostale stvari za nekaj časa postaviti na stran, srečnejši in imajo od smučanja največ koristi. Prav tako se je izkazalo, da so smučarji srečnejši od deskarjev na snegu.
Vemo, da je smučanje intenzivna vadba, še posebej, če že nekaj časa nismo stali na smučeh. Telo vam že naslednji dan sporoči, da ste trdo delali in naredili nekaj zase – za celo telo. Smučanje naj bi med drugim krepilo tudi kosti in sklepe, seveda pa tudi kurilo kalorije.


Ameriški diplomati recitirajo Perešerna Ameriški diplomati v Sloveniji recitirali Prešerna in znova poskrbeli za smeh Ameriški predsedniki v mladosti Tako so bili v mladosti videti ameriški predsedniki matija cover Kolumna: Matija Goljar spodbuja mlade podjetnike – od izvrševalca do ustvarjalca Barack Obama v pokoju Richard vs. Barack: tako Obama uživa v pokoju · · · ·