Hiša Shingle
Utrip mesta · arhitektura

Hiša Shingle, sodobni vikend, leži v poetični pokrajini v Angliji, na obali Dungeness v pokrajini Kent, blizu Romney Marsha. Dungeness velja za eno največjih najdišč proda v Evropi, poleg tega je zaščiteno naravno območje, izjemno bogato in slikovito s floro in favno. Obala je posuta z ribiškimi barakami, ki si jih povečini lastijo umetniki.

Mlad škotski biro NORD (Northern Office for Research and Design) je v arhitekturnem izrazu odgovoril na naravno okolje, v katerem stoji sodobni vikendhiša Shingle. Dva preprosta temna bloka, katerima dela družbo kontrasten bel, manjši objekt, sprejmeta do 8 oseb, ki so jim na voljo jedilnica in kuhinja, razkošna kopalnica ter dnevni in spalni prostor. Če je zunanjost tega sodobnega vikenda temna, je notranjost odeta v belo. Interier je topel, organski, svetel, kot kontrast zunanji črnini. Vsak detajl na sodobnem vikendu je premišljeno izbran, da je uglašena v celoto. Objekt, ki je na voljo za najem, je bil leta 2011 nagrajen z nagrado RIBA (the Royal Institute of British Architects).

Hiša ShingleOdpri galerijo
Rumeni Moai Sodobni vikendi – Rumeni Moai Foto: Boredpanda Magične skrivne sobe, ki pričarajo občutek varnosti Zgovorno pročelje zgodovinske vrednosti · · ·