Sodobni vikendi – Hiša Shingle

Hiša Shingle

Hiša Shingle, sodobni vikend, leži v poetični pokrajini v Angliji, na obali Dungeness v pokrajini Kent, blizu Romney Marsha. Dungeness velja za eno največjih najdišč proda v Evropi, poleg tega je zaščiteno naravno območje, izjemno bogato in slikovito s floro in favno. Obala je posuta z ribiškimi barakami, ki si jih povečini lastijo umetniki.

Mlad škotski biro NORD (Northern Office for Research and Design) je v arhitekturnem izrazu odgovoril na naravno okolje, v katerem stoji sodobni vikendhiša Shingle. Dva preprosta temna bloka, katerima dela družbo kontrasten bel, manjši objekt, sprejmeta do 8 oseb, ki so jim na voljo jedilnica in kuhinja, razkošna kopalnica ter dnevni in spalni prostor. Če je zunanjost tega sodobnega vikenda temna, je notranjost odeta v belo. Interier je topel, organski, svetel, kot kontrast zunanji črnini. Vsak detajl na sodobnem vikendu je premišljeno izbran, da je uglašena v celoto. Objekt, ki je na voljo za najem, je bil leta 2011 nagrajen z nagrado RIBA (the Royal Institute of British Architects).

Dodatne Informacije

Rt Dungeness v Kentu je eno največjih najdišč proda na svetu, zato je lokacija močno narekovala značaj hiše in njeno arhitekturno govorico. Za arhitekturni biro NORD je bilo ključnega pomena, da sodobni vikend – hiša Shingle odzvanja svojo lego in je uglašen z okolico.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najlepše božične dekoracije 2020: za božično drevo, za dom, za mizo