Alkoholni maček
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · zdravje & lepota

Vsi smo kdaj v življenju že imeli alkoholnega mačka, potem ko smo prejšnji večer oz. noč pregloboko pogledali v kozarec. Čeprav se, ko se naslednji dan prebudimo in nas obišče ta dobro znani spremljevalec žurov, zaklinjamo, da ne bomo nikoli več pili alkohola, znova in znova pogrnemo na izpitu. Morda vas bo pa k zmernejšemu pitju prepričalo spoznanje, koliko let v povprečju preživimo z alkoholnim mačkom in na ta način poceni zapravljamo svoje življenje.

Dan po prekrokani noči je obvezno na sporedu alkoholni maček, ki prinaša glavobol, slabost, bruhanje, diarejo, žejo, bolečine v mišicah, občutljivost na zvok in svetlobo, navale vročice, rdeče oči, omotico, splošno utrujenost, vzdraženost ter slabšo zmožnost koncentracije, pomnjenja in vizualnega zaznavanja prostora.

Vse to je posledica čezmernega zaužitja alkoholnih pijač. Čeprav si v takšnem stanju vedno znova obljubimo, da se bomo alkoholu odpovedali, kmalu ponovno podležemo skušnjavi in ponovimo celoten proces.

Tudi vi redno objemate straniščno školjko? Kot je pokazala nedavna raziskava, ki jo je na 2000 Britancih opravilo britansko podjetje Healthspan, se večina odraslih z mačkom prebudi vsaj enkrat na mesec. Ko so preračunali, koliko dni to v povprečju znese v življenju, so prišli do številke, ki vam ne bo všeč. Z mačkom človek namreč povprečno preživi kar dve leti! Točneje, 724 dni, kar pomeni, da toliko dni življenja praktično vržemo stran samo zato, ker smo prejšnjo noč spili preveč alkohola.

Ob tem si verjetno mislite dvoje. Najprej, kako nespametno zapravljamo svoje življenje, za tem pa, da imate sami mačka več kot enkrat mesečno in si ne upate preračunati, koliko dni to potem znese pri vas.

Če želite nekoliko posekati to številko, si lahko pomagate s temi naravnimi metodami zdravljenja alkoholnega mačka.


Prvi luping na smučeh v zgodovini Jesper Tjäder izvedel prvi luping na smučeh v zgodovini Zakaj tako boli, ko moškega udariš v moda? 1466773723-channing-tatum-jenna-dewan-step-up Tega pametna in močna ženska od partnerja NE BO zahtevala! Robin Food V Maribor prihaja Robin Food, največja trajnostna trgovina na svetu · · · ·