Nahrbtnik, ki je pripotoval iz prihodnosti.
Utrip mesta · moda

Že vrsto let se proizvajalci nahrbtnikov, potovalnih kovčkov in torb trudijo poiskati najboljše možne materiale, ki bodo predvsem trpežni in lahki. Imeli smo oz. imamo voskan bombaž, kevlar ter tkanine dyneema. A malo je bilo tako revolucionarnih, kot je nahrbtnik Aluminium podjetja Solid Gray.

Nizozemsko podjetje Solid Gray je namesto iskanja rešitve v trdih kovinah raje za svoj nahrbtnik poleg polimerov preizkusilo tudi aluminij.

In očitno se je obrestovalo. Solid Gray je kljub robustnemu videzu izjemno lahek nahrbtnik. Na ramenih ga je prijetno nositi, k čemur pripomore tudi z EPDM-peno oblazinjena hrbtna stran. Notranjost, ki zaradi trakov spominja na torbo za prenosni računalnik, je polna manjših žepkov, tako da se vsebina ne poškoduje ali opraska ob trde stene. No, pomembno je tudi, kakšen videz  imajo takšne stvari, mar ne? Če boste ‘paradirali’ s Solid Grayem, se lahko  nadejate kakšnega komentarja ali vprašanja  mimoidočih na temo vesolja.

Izbirate lahko med osnovnimi polimernimi nahrbtniki, ki so na voljo v 5 različnih barvah, in sicer modro, rdečo, belo, črno in sivo, za katere boste odšteli 189 oz. 199 evrov, najdražja različica, aluminijasta, pa stane 680 evrov.

Galerija – nahrbtnik, ki je pripotoval iz prihodnosti

Nahrbtnik, ki je pripotoval iz prihodnosti.Odpri galerijo
nahrbtniki torbe 2017 Top šolski nahrbtniki in torbe 2017 ERDEM-x-HM ERDEM x H&M: novo ekskluzivno modno sodelovanje Neverjetno ekstravagantne uniforme kitajske letalske družbe Neverjetno ekstravagantne uniforme kitajske letalske družbe 3 Mahabis: poletni copati za tiste, ki ne marate copat