fbpx
Foto: Fjällräven

Nahrbtnik Kånken 2022: kultni nahrbtnik kot umetniško platno

Fjällräven Kånken Art - kolekcija 2022

V kolekciji 2022 je Kånken oblikovala švedska mojstrica barv, oblikovalka in fotografinja Tekla Evelina Severin – njen navdih je bilo »odprto obzorje«.

Tekla je po izobrazbi notranja oblikovalka, fotografinja in oblikovalka še v vrsti drugih disciplin, a zase pravi, da je v prvi fazi koloristka. Barva je temelj njene umetnosti in zmeraj znova je očarana nad njeno močjo.

Med preživljanjem časa v naravi je vselej na lovu za novimi barvami, svojim mislim dovoli, da odtavajo in iščejo nov navdih. Strast do barv in navdušenje nad naravo v kombinaciji z bogatimi oblikovalskimi izkušnjami so bili pravi recept za oblikovanje linije Kånken Art. S tehniko mešanja komplementarnih barv je ujela tematiko odprtega obzorja, kjer imajo glavno vlogo barve, simetrija in jasne linije.

Projekta se je lotila tako kot vedno pristopi k novemu – z analizo na podlagi dekonstrukcije. Dekonstrukcijo narave in seveda tudi Kånken nahrbtnika. Same oblike, kompozicije in detajlov, ki so ikonični. »Prav v vsakem obdobju življenja me je spremljal vsaj en Kånken,« se spominja Tekla.

Pri ustvarjanju nove kolekcije je njen cilj bil, da Kånken Art 2022 povabi ljudi v naravo in njene barve ter jih opomni, da bodo najboljše ideje našli prav tam – zunaj! »Obala, makova polja, vsak horizont je prav to – neskončno okno možnosti. Če moje delo inspirira ljudi, ali jih le nagovori, da se odpravijo ven, je moj cilj dosežen,« zaključi Tekla.

Nahrbtniki Kånken Art

Zadnja posodobitev 2022-12-02 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!