Sončne opekline: najboljši načini za zdravljenje glede na dermatologe.
Utrip mesta · zdravje & lepota

Krema za zaščito pred soncem je poleg klobuka, sončnih očal in dovoljšnje količine tekočne najpomembnejši pripomoček za poletne vroče dni. Čeprav marsikdo skrbi za zaščito kože pred močnimi sončnimi žarki, se pogosto zgodi, da dobi opekline. Kaj storiti takrat?

Ozaveščanje, kako pomembna je zaščita kože v vročih dneh, je v poletnem času še bolj izstopajoče. Čeprav nekateri zelo vestno skrbijo za svoje zdravje, se pogosto zgodi, da dobijo opekline na koži.
S temi nasveti dermatologinje Heather Rogers jih lahko blažite in hitreje zacelite.

Ublažite bolečino

Bolečine po mnenju Rogers lahko najlažje blažite z zdravili brez zdravilne učinkovine, s hladno kopeljo ali večkratnim nanašanjem hladne in mokre krpe na opekline. Vendar morate biti pri tem pozorni na temperaturo svojega telesa, saj ta na sme biti prenizka ali previsoka. Telo težko nadzoruje temperaturo telesa, ko je koža opečena.

Vlaženje (ob pravem času)

Uporabljate vlažilno kremo ali mazilo, vendar bodite pri tem pozorni na časovni razmik. Rogersova svetuje, da kožo vlažite, ko je ta vlažna, saj se krema ali mazilo tako bolje vpija in se koža hitreje celi. Kožo vlažite čim bolj pogosto.

Tekočina

Vlaženje navzven ni dovolj, če ne vnašate tekočine, ki bi vlažila vašo kože tudi navznoter. Pijte zadostno količino vode, ki vas bo ohranila hidrirane, in se izogibajte pijačam, ki povzročajo dehidracijo.

Ne dotikajte se kože

Če so se vam naredili mehurčki, se jih ne dotikajte. Po mnenju Rogersove je funkcija teh zdravilna, saj se pojavijo, da zaščitijo na novo nastajajočo kožo, ki se obnavlja.

Izogibajte se soncu

Opečena koža je, kot pravi Rogersova, če ste na soncu, še bolj izpostavljena nevarnim UV-žarkom, zato se izogibajte soncu, če imate opekline.

teddy-petrosky-430688-unsplash Naravni načini odstranjevanja obraznih dlačic, ki delujejo shutterstock_557878996 The Body Shop odpira prvo trgovino v Sloveniji kevin-laminto-608589-unsplash 11 škodljivih stvari, ki jih delamo vsak dan, pa se jih niti ne zavedamo shutterstock_368003444 To so najboljši in najslabši čevlji za tvoje zdravje (glede na raziskavo) · · ·