Sparkasse Kavarna Evropa - foto Suzan Gabrijan (27)
V zraku · trend

Banka Sparkasse predstavlja banko s kavarno in kavarno z banko – novo poslovno enoto Sparkasse Kavarna Evropa. Na križišču med današnjima Gosposvetsko in Slovensko cesto je leta 1869 zrastla z dunajsko arhitekturo navdahnjena Tavčarjeva palača s hotelom in restavracijo.

In takratna Cafe Evropa, gosposka kavarna, je v neorenesančni stavbi meščanom ponujala kavo, kapučino in možnost druženja, kramljanja ali zgolj opazovanja uličnega vrveža. Kavarniški utrip je svoj tempo v zadnjih sedemdesetih letih menjal mnogokrat, današnja palača Evropa pa je z letošnjim letom spet dobila kavarno; tokrat prvič v unikatni različici, združeno z banko – banko Sparkasse v skupini Erste.

Banka Sparkasse s svojo novo poslovno enoto Sparkasse Kavarna Evropa predstavlja koncept bančništva v sodelovanju s kavarno. Banka s kavarno, Kavarna z banko? Odgovor je Sparkasse Kavarna Evropa. Ko želite kavo, kavarna; ko potrebujete banko, banka.

Prenova dela nekdanjih prostorov kavarne Evropa je potekala pod budnim očesom arhitektke Mete Javh Hribar s sodelavkama Majo Mikuž in Katarino Snoj; v sodelovanju banke Sparkasse s kavarno Cacao. Koncept zasnove interierja je bila ideja združitve dveh različnih dejavnosti – banke in kavarne ter hkrati ujeti duh preteklega časa, ga posodobiti in umestiti v danes. V osrednji prostor, v katerem se nahajajo kavarniški prostori in bančni del, je umeščen podest z dvema pisarnama. Rdeča nit prostora so lesene letve, ki mu dajejo poudarek tudi zaradi sivih sten. Svetloba obliva prostor skozi velika okna, skozi katera je tudi danes mogoče opazovati mestni vrvež kot nekdaj. Banka Sparkasse in kavarna Cacao sobivata v popolni simbiozi. Eno od sten krasi tudi velik lesen logotip banke Sparkasse, sestavljen iz kock iz štirih vrst lesa, na katere bodo kmalu vgravirana motivacijska sporočila zaposlenih, strank in partnerjev banke.

Odpri galerijo

Če vas zamikajo kava, tortica in sladoled ali pa želite odpreti račun, plačati položnico ali spregovoriti o svojih financah, je Sparkasse Kavarna Evropa pravi naslov za vas. Dobrodošli v banki, kjer poleg osebnega računa po vašem okusu izbirate še med espressom, cappuccinom, macchiatom …

Screenshot 2019-05-22 at 11.48.09 ASMR – posnetek, ob katerem se vam naježi koža in vas popelje v sladke sanje shutterstock_70577773 Kako (brez občutka krivde) sebe postaviti na prvo mesto? shutterstock_466428224 Natečaj Moja reka si 2018 alex-knight-199368-unsplash Poklici, ki izumirajo in bodo izginili v naslednjih 10 letih! ·