"Stol smrti" na Novi Zelandiji
Utrip mesta · destinacija

Adrenalinci, pozor! Vas mikajo skoki s klifa? Skoki z višine stotih metrov? To je še za polovico več, kot je visok ljubljanski Nebotičnik, toliko za predstavo. Zdaj je to mogoče, samo ena malenkost vas loči od skoka. Natančneje 18.000 km, saj se dogaja na drugem koncu sveta, na Novi Zelandiji.

Shotover Canyon Swing, kot so ga poimenovali, je najvišji skok s klifa na svetu.

Gosti ga Queenstown, mesto z juga Nove Zelandije. Klif v višino meri slabih 110 metrov, padali oz. leteli pa boste s hitrostjo 145 km/h. Preden se boste pognali v globino, vas bodo pripeli na 200-metrski kabel, ki vas bo zadržal ravno nad gladino reke Shotover. Skočite lahko na več različnih načinov, in sicer se lahko poženete po toboganu, se odpeljete z majhnim kolesom, vas nekdo potisne ali pa se usedete na tako imenovani ‘stol smrti’, kar pomeni, da sedite na plastičnem stolu, se ga primete in nato vas nekdo potisne čez rob platforme.

Tak skok vas bo stal 250 evrov. Si drznete?

Galerija – “Stol smrti” na Novi Zelandiji

"Stol smrti" na Novi ZelandijiOdpri galerijo

ZAE bodo dobili najdaljši zipline na svetu. To bo najdaljši zipline na svetu Hotel Hilton Tru za milenijce Hilton Tru: nizkocenovni hoteli za milenijce cover-e15 BI PRESPAL V TAKI ČIST’ NORI DREVESNI HIŠKI? + NAGRADNA IGRA/THESHOW S1E15 shutterstock_528561313 Kje je najcenejše pivo na svetu?