adult-adventure-beautiful-climb-287240
V zraku · buzz buzz

Vsak ponedeljek običajno slišimo koga reči, kdaj bo že vikend. Marsikdo od nas pa prostega konca tedna ne izkoristi tako, kot bi ga moral. Bistvo vikenda namreč ni poležavanje, temveč priložnost za veliko različnih aktivnosti.

Poglejmo, kaj uspešni ljudje počnejo ob vikendih.

1. Načrtujejo vnaprej

S pravočasnim načrtovanjem aktivnosti, ki nas čakajo, bomo kakovostno izkoristili svoj prosti čas. Že nekaj časa prej moramo potrditi rezervacijo, srečanje s prijatelji ali druženje z otroki.

2. Pripravijo delovno mesto

Ob koncu tedna je treba počistiti svoj kotiček v pisarni in dokončati naloge, ki so nam bile naložene, obenem pa se pripraviti na nov delovni teden.

3. Ločijo se od tehnologije

Ne preživite vikenda pred računalnikom ali televizijo. Potrudite se, da boste kar se da malo časa namenili tehnološkim napravam.

4. Določijo, kdaj bodo dosegljivi

Ljudem, ki nas obkrožajo, moramo dati vedeti, da se v določenem časovnem obdobju ne bomo odzivali na njihovo elektronsko pošto, klice ali SMS-e.

5. Si odpočijejo

Aktivnosti je po navadi veliko že med delovnim tednom, zato je včasih najbolje, da si vzamemo čas zase in naberemo novih moči za nov teden.

6. Preživijo čas z bližnjimi

Med tednom zaradi dela hitro pozabimo na družino in prijatelje. Med vikendom jim moramo zato nameniti več pozornosti.

7. Trenirajo

Vadba je zelo pomembna za fizično in tudi psihično zdravje. Niti v soboto in nedeljo ne smemo pozabiti na športno udejstvovanje.

8. So prostovoljci

Pravi uspešni ljudje vedo, da je svoj uspeh treba deliti s pomoči potrebnimi. Velikokrat so člani raznih dobrodelnih organizacij.

9. Uživajo v naravi

Dolg vikend je kot nalašč za beg iz hiše ali stanovanja. Nadihajte se svežega zraka ne glede na letni čas.

10. Načrtujejo izlete

Občasno je nujno za vikend pobegniti od doma. Zadošča že kratek izlet v približno uro vožnje oddaljen kraj.

11. Ukvarjajo se z različnimi hobiji

Na dejavnosti, ki nas razveseljujejo, nikakor ne smemo pozabiti. Ob teh se boste sprostili in nabrali energije za nov teden.

12. Ne razmišljajo o delu

Uspešni ljudje uživajo v sedanjosti. Med vikendom se ne pustijo motiti s službenimi zadevami in tako je tudi prav.

Kaj vidite? Prva žival, ki jo vidite na tej ilustraciji, opredeljuje vašo osebnost Nika Zorjan Nika Zorjan pripravila štiri videoposnetke s svojimi oboževalkami Čudaške družinske fotografije, ob katerih ne boste vedeli ali se naj smejete ali zgražate Čudaške družinske fotografije ‘profesionalke’, ob katerih se boste nasmejali do solz shutterstock_386913631 Bomo leta 2050 ostali brez čokolade? · · · ·