Nova Citroën C4 Picasso in C4 Grand Picasso
Utrip mesta · mobilno

Citroën C4 Picasso in C4 Grand Picasso imata nov videz. Sprememba navzven ni drastična, gre bolj kot ne za kozmetične popravke, najlažje pa boste novo generacijo prepoznali po kromiranih obrobah okoli meglenk in 3D-učinkov zadnjih luči, pogled v drobovje pa razkriva številne tehnične novosti predvsem na področju varnosti.

Citroën C4 Picasso in C4 Grand Picasso v poletje 2016 vstopata z novim videzom. Gre za blažjo prenovo, ki se zunaj najlaže opazi pri lučeh in odbijačih, dopolnjena pa je tudi barvna paleta karoserije, platišč in notranjih oblog. Sveže ”pleskana” sta tudi satelitska navigacija in infozabavni sistem (7-palčni zaslon na dotik).

Največji preskok je v asistenčnem sistemu, s katerim sta se Citroën C4 Picasso in C4 Grand Picasso pomaknila na čelo svojega razreda. Med drugim ponujata sistem za nadzor voznega pasu, sistem za opozarjanje na utrujenost voznika, sistem za prepoznavo omejitve hitrosti in mrtvih kotov, radarski tempomat in samodejno zaviranje.

PREBERITE ŠE: Citroën DS: če bi Citroën obudil slovito ”žabo”

Za pogon bosta lahko Citroën C4 Picasso in C4 Grand Picasso izbirala med naslednjimi opcijami. Bencinarje bodo zastopali motorji PureTech 110 S&S BVM6, PureTech 130 S&S BVM6 in THP 165 S&S EAT6, dizelaše pa BlueHDi 100 S&S BVM, BlueHDi 120 S&S BVM6 EAT6 in BlueHDi 150 S&S BVM6 EAT6, povsem nov pa je 1,2-litrski turbobencinski motor PureTech 130 S&S EAT6 s 130 KM, ki je sklenil pakt s 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Nova Citroën C4 Picasso in C4 Grand Picasso bosta na slovenske ceste zapeljala poleti 2016.

Nova Citroën C4 Picasso in C4 Grand PicassoOdpri galerijo
Fantomska prometna gneča Kako iz nič nastane zastoj na cesti? Taga 2.0: najbolj družinsko kolo ever Taga 2.0: najbolj družinsko kolo, kar jih je kdaj bilo Lamborghini Huracan - italijansk policija Katere avtomobile vozijo policisti po svetu? Jeep Renegade Trailhawk Jeep Renegade na divjih vodah! · ·