shutterstock_750294148
V zraku · buzz buzz

Materinstvo je eden najlepših občutkov na svetu za vsako žensko, pa tudi velik izziv. Življenje in prioritete se nam s prihodom malega bitja popolnoma spremenijo, hkrati pa postanemo modrejše.

Ko rodiš prvega otroka, postaneš modrejša in na življenje gledaš drugače. Katerih 7 modrosti se naučiš, ko na svet priveka tvoje prvo dete?

Ne počuti se krivo, če ne dojiš.

Otrok je lahko zdrav in močan tudi, če ga hraniš z adaptiranim mlekom. Vse bo v redu, le da bo otrok sit.

Spi, ko spi tvoj otrok.

To te bo rešilo pred živčnim zlomom. Pozabi na družbena omrežja, na vse, kar se dogaja v svetu in na to, ali si odgovorila na sporočilo ali SMS. Vrni svoj um in svoje telo v sedanjost in si spočij.

Ne bodi obsedena s kilogrami.

Morda boš nosečniške kilograme izgubila po treh mesecih, morda po letu dni. Zagotovo boš po nekem času našla svoje ravnotežje, a nikar se ne obremenjuj, kdaj bo to.

Bodi potrpežljiva s prvim otrokom, ko si noseča z drugim.

Tvoj prvi otrok že ve, da bo imel vlogo velikega bratca/velike sestricein ti veš, da boš še nekomu mama. Prvi otrok bo poln ljubezni, bo jezen, žalosten, zmeden – morda vse to v enem samem dnevu. Otroku še naprej razlagaj, kako je poseben, in najdi čas samo za vaju, pa tudi če samo 5 minut na dan.

Bodi potrpežljiva s svojim partnerjem.

Tvoj partner mora prav tako kot ti sprejeti novega člana družine, prav tako ne bo spal, prav tako bo nervozen in prav tako bo poln vprašanj, kako se znajti glede otroka. Zato bodi potrpežljiva tudi z njim.

Vedi, da bodo ljudje okoli tebe polni nasvetov o vzgoji otroka.

Nekateri nasveti bodo samo šum, druge boš popolnoma ignorirala. Vsak razmišlja na svoj način. Vse, dokler je tvoj otrok varen, nahranjen, zdrav in ljubljen, delaš vse tako, kot je treba!

Nekaj časa ne boš vedela, kdo si.

Rabila boš nekaj časa, da se vrneš k sebi, a v tem času boš postala modrejša, bolj ljubeča in imela boš več sposobnosti. Ljubi sebe in svojo družino, in razmisli, kako neverjetno se ti lahko na tak način spremeni življenje!

8cdb11a389f02637e1d49f6058a296e4 Pametno govori ali modro molči: ko govoriš o drugih, v resnici govoriš o SEBI Varčuj, brez truda in odpovedovanja: 6 preprostih metod, ki 100 % delujejo Varčuj, brez truda in odpovedovanja: 6 preprostih metod, ki 100 % delujejo 62057119_1204107243111446_4395527247820528409_n V teh državah naj bi živeli najprivlačnejši ljudje: in kje je Slovenija? yoann-boyer-KrHHsrET_fQ-unsplash Takih ljudi več nič ne zlomi: 9 znakov, da ste duhovno dozoreli ·