9 jutranjih navad produktivnost
V zraku · buzz buzz

Prvih nekaj minut našega delovnega dne je ključnega pomena za našo produktivnost v naslednjih osmih urah. Če v pisarno zamujamo ali pa se zamudimo s prebiranjem elektronskih sporočil, nas to vrže s tirnic in težje se osredotočamo na preostanek dneva. Tukaj je 9 najbolj pogostih pasti, v katere se nikar ne ujemite prvih 10 minut delavnika.

9 jutranjih navad, ki lahko škodijo naši produktivnosti v nadaljevanju dne:

Zamujanje

Nedavna študija je razkrila, da šefi zaposlene, ki zamujajo, pogosto vidijo kot manj vestne delavce in jim dajejo nižje ocene za uspešnost, tudi če zaposleni pisarno zapustijo pozneje.

Ignoriranje sodelavcev

Ozračje je lahko veliko bolj prijetno, če si vzamete nekaj minut za sodelavce in z njimi malce poklepetate. Če imate v podjetju vodilni položaj in zaposlenih ne pozdravljate, lahko vaše pomanjkanje sposobnosti za delo z ljudmi postavi pod vprašaj vaše kompetence, pravi Lynn Taylor, strokovnjakinja za delo in avtorica knjige “Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job”.

Pitje kave

Če vam kave ne uspe spiti že takoj zjutraj, jo gotovo spijete takoj, ko pridete v pisarno. Raziskave kažejo, da je najboljši čas za pitje kave ob 9.30 in to zaradi stresnega hormona kortizol, ki uravnava energijo in svoj vrh običajno doseže med 8 in 9 zjutraj. Če v tem času pijete kavo, začne telo proizvajati manj kortizola in je bolj odvisno od kofeina.

Odgovarjanje na vsako elektronsko sporočilo

Ko se v pisarni usedete na stol, vas gotovo premami skušnjava, da se neposredno potopite v kup elektronskih sporočil, ki vas čakajo v vašem poštnem predalu. Michael Kerr, mednarodno priznan govornik in avtor knjige “You Can’t be Serious” Putting Humor to Work”, pravi, da bi morali prvih 10 minut delovnega dne nameniti hitremu skeniranju in razvrščanju e-pošte. Tako lahko vidimo, kaj je nujno, in ustvarimo načrt za odgovarjanje.

PREBERITE ŠE: Tako bi morali preživeti prvo uro službe

Začetek dela brez okvirnega načrta v mislih

Preden začnemo z delom, bi morali v glavi že imeti idejo, kakšen bo naš delovni dan – to vključuje zapiske o prednostnih nalogah in stvareh, ki jih danes moramo opraviti, ter pregled koledarja. Tako se lahko pripravimo na morebitne sestanke, klice ali konference.

Najprej se lotimo najlažjih nalog

Raziskava kaže, da naša energija in volja čez dan pojenjata. Zato je ključnega pomena, da se pomembne in težje naloge opravijo v najkrajšem možnem času.

Večopravilnost

Ker imamo zjutraj veliko več energije, bomo morda imeli občutek, da lahko naenkrat naredimo milijon različnih stvari hkrati. Toda raziskave kažejo, da lahko večopravilnost škoduje naši uspešnosti pri primarni nalogi in da je tako bolje, da se osredotočimo samo na eno nalogo.

Premlevanje negativnih misli

Morda smo imeli nekoliko sovražno srečanje na poti v službo ali pa smo se sprli s partnerjem. Ne dovolimo, da bi nas te stvari odvrnile od nalog, ki smo si jih zadali za današnji dan.

Sestanek

Laura Vanderkam, avtorica knjige “What the Most Successful People Do Before Breakfast”, pravi, da morajo biti zgodnja jutra rezervirana za naloge, ki zahtevajo več osredotočenosti in koncentracije. In najboljša ura za sestanke? Okoli pol 12, ko je energija bolj ‘na tleh’. Seveda je lahko drugače, če sestanek zahteva več mentalne energije.


Dwayne Johnson – najbolj seksi moški 2016 po izboru revije People Najbolj seksi moški na svetu 2016 je Dwayne Johnson Donat Trump Donat Trump – ”Make Digestion Great Again!” shutterstock_1042905718 Zakaj je Coca-Cola v McDonald’su boljšega okusa, kot če jo pijete drugje? Omar Ortiz Neverjetno nadarjeni umetniki, katerih umetnine boste morali pogledati večkrat! · · ·