shutterstock_659161606
Utrip mesta · zdravje & lepota

Če že nekaj let bijete bitko z mastnimi lasmi, vedite, izgubili boste. Šamponi, dodatki in obiski salonov so stran vržen denar. Vse, kar morate spremeniti, je vaša prehrana. Nekatera živila, ki jih zagotovo uživate vsak dan, povzročajo maščenje las. Naredite spremembno v svojem življenju in vam bodo lasje hvaležni.

Tukaj je 5 živil, ki naj bi spodbujala maščenje lasišča.

SLADKOR

Hormoni sporočajo našemu telesu, kakšni procesi se v njem odvijajo. Zato je pomembno, da ohranjamo ravnovesje. Sladkor pri tem naj ne bi pomagal, saj naj bi povečal nivo sladkorja v krvi in spodbuja žleze, da proizvajajo več olja.

OGLJIKOVI HIDRATI

Nutricionisti pravijo, da obstajajo ‘dobri’ in ‘slabi’ ogljikovi hidrati. Rafinirani ogljikovi hidrati sodijo v skupino slabih hidratov. Preobremenili naj bi naše telo s predelavo ogljika, kar vpliva na žleze, da pospešeno proizvajajo olje.

OCVRTA HRANA

Vsa ocvrta hrana naj bi preobremenila naše telo in stimulirala oljne žleze. Olje, ki ga žleze proizvajajo, pokriva našo kožo, vključno z lasiščem.

SOL

Prekomerna uporaba soli naj bi vodila do otekanja telesa in dehidracije ter nastanka podočnjakov in prhljaja. Ker telesu primanjkuje vode, se z manjkom bori tako, da proizvaja več olja. Rezultat prekomernega maščenja pa se pokaže med drugim tudi na laseh.

MLEČNI IZDELKI

Mlečni izdelki naj ne bi povzročali zgolj napihnjenosti, ampak tudi spodbujali proizvodnjo olja. To se zgodi zato, ker naše telo vse te izdelke prebavi v obliki maščob.


shutterstock_615243071 Blagodejni učinek toplega mleka in medu 6 naravnih načinov, kako pozdraviti krhke in lomljive nohte. 6 naravnih načinov, kako pozdraviti krhke in lomljive nohte vero-photoart-140937-unsplash 6 eteričnih olj, ki vam znajo pomagati pri gripi ali prehladu chanel-perfume-ad-keira-knightley To je pravi parfum za tvoje astrološko znamenje · · · · · ·