allie-smith-417450-unsplash
Utrip mesta · zdravje & lepota

Vsaka oseba si individualno prilagaja, koliko spanca potrebuje za normalno delovanje – nekateri ga potrebujejo veliko, drugi manj, a znanstveniki pravijo, da obstaja verjetnost, da razvijete simptome tesnobe ali depresije, če spite manj kot osem ur na noč.

Verjetno ne slišite prvič, a mnoge raziskave ugotavljajo, kako pomemben je dober spanec za delovanje človeškega telesa.

Najnovejša študija z Univerze v Binghamtonu, v kateri so raziskovali, koliko spanca čez noč potrebujete za omejevanja nastanka depresije in tesnobe, ugotavlja, da je verjetnost, da trpite za depresijo ali imate tesnobo, če spite manj kot osem ur na noč.

Raziskovalci so prišli do zaključka, da nezadostna količina spanca vpliva na razvoj negativnih vsiljivih misli, ki motijo ​​življenje osebe. Kot pišejo, je nenehno negativno razmišljanje glavni razlog za nastanek različnih motenj, kot sta anksioznost, depresija

Podobna študija, ki je bila izvedena na Georgia Southern University, je odkrila, da naj bi celo ena ura spanja manj na noč za 60 do 80 % povečala verjetnost, da oseba razvije simptome, kot so depresija, brezupnost, živčnost in občutek nemirnosti ali neumnosti.

Po podatkih Angleške državne zdravstvene službe ena od treh oseb trpi zaradi slabega spanca, povezanega s stresom, delom na računalniku in službo. Kot navajajo, slab spanec povzroča zdravstvene težave, vključno z debelostjo, srčnimi boleznimi in sladkorno boleznijo ter skrajšuje življenjsko dobo.

xavier-sotomayor-192007-unsplash 4 nasveti terapevtov, kaj storiti, ko se počutite osamljeno shutterstock_698169691 Ali ste vedeli, da jajčece izbere plavalca in ne obratno? kyle-smith-528234-unsplash Naravni triki, kako odpraviti suhe in temne komolce connor-limbocker-477362-unsplash Po tem boste premislili, ali boste še kdaj prižgali · · ·