Screen Shot 2018-05-15 at 10.13.02 copy
V zraku · buzz buzz

Na voljo je več testov in anket, ki so zasnovani za preverjanje višine inteligenčnega količnika, a ta je nedvomno najhitrejši in najpreprostejši. Preverite sami!

Raziskovalci univerze v Rochesterju so razvili test inteligence, ki deluje na podlagi našega vida.
Preprosta vaja meri nezavedno možgansko sposobnost – to je filtriranje vizualnega premikanja. Izkazalo se je, da je boljša zaznava premikanja povezana z inteligenco.
Vse, kaj morate narediti, je, da proučite, v katero smer se gibajo črte na posnetku – v levo ali desno.

Rezultati so pokazali, da so ljudje z višjim inteligenčnim količnikom hitreje določili, v katero smer se črte gibajo na manjši sliki. To je med drugim potrdilo prejšnjo raziskavo, da inteligentnejši ljudje hitreje zaznavajo in imajo hitrejše reflekse. Se pa zadeva nekoliko spremeni, ko gre za večjo sliko. Osebe z višjim IQ-jem so bile namreč pri zaznavanju gibanja v večji sliki nekoliko počasnejše. Ta kontraintuitivna nesposobnost zaznavanja velikih gibljivih slik je namreč kazalec za možgansko zmožnost, da zatira gibanje v ozadju. V večini primerov je to gibanje manj pomembno kot pa majhni premikajoči se predmeti, ki so blizu.

suhyeon-choi-104926-unsplash Ta trik na telefonu vam bo pomagal ugotoviti, kdo so vaši “pravi prijatelji” Kako reči NE, ne da bi užalili drugega. Kako reči ne, ne da bi se počutil krivega? Zapeljivo, a skrivnostno: najboljše ideje za tetovažo na hrbetnici Zapeljivo, a skrivnostno: osupljive ideje za tetovažo na hrbetnici! O tem se ne govori: skrivnosti o kinu, ki ti jih nihče ne pove! O tem se ne govori: skrivnosti o kinu, ki ti jih nihče ne pove! · ·