Če se partnerja podpirata, komunicirata drug z drugim, je to odlična dispozicija za dober spanec in za razmerje nasploh.
V zraku · odnosi

Kaj lahko naredita s partnerjem za boljši spanec? Ne, ni seks, verjameš ali ne. Gre za KOMUNIKACIJO v vajinem odnosu, ki lahko vpliva na to, kakšen bo spanec.

Kako lahko komunikacija vpliva na spanec? Najprej je treba proučiti vajin odnos. Kakšen je tvoj odnos s partnerjem? Ali se pogovarjata o tem, kaj se vama zgodi skozi dan? Si zaupata vse podrobnosti, dobre novice, zeleni val na semaforjih na poti v službo, pohvalo šefa, pristanek pikapolonice na tvojem prstu, zmago njegovega nogometnega moštva?  Če si, sta na pravi poti. Ne samo da bosta tako imela trden odnos, ampak bosta tudi bolje spala. Glede na raziskave pari, ki si delijo dobre novice, lažje in hitreje zaspijo v primerjavi s tistimi, ki tega ne počnejo. Torej, delita dobre novice!

Sarah Arpin iz Society for Personality and Social Psychology Annual Convention je v 32 dneh izvedla spletno raziskavo na 162 parih. Vsak sodelujoči je moral odgovoriti na nekaj vprašanj, med njimi, kaj je bila najboljša stvar, ki se jim je zgodila skozi dan, kako so to povedali svojemu parterju in kakšen je bil njegov odziv. Zanimalo jo je tudi, ali so s partnerjem intimni. So osamljeni, srečni? Raziskava je pokazala, da je bil dan, v katerem so odlično spali, tisti, v katerem je njihov partner prejel dobre novice in sta si jih tudi zaupala. Če se partnerja podpirata, komunicirata drug z drugim, je to odlična podlaga za dober spanec in za razmerje nasploh.

Vzemita si torej čas in si povejta vse dobre novice. S tem bosta poglobila vajin odnos. S komunikacijo bosta ne le bolje spala, ampak imela tudi rednejše spolne odnose. Posledično pa se vama bo okrepil še imunski sistem. Torej, danes in vsak dan, preden vaju ponese v spanec, se objemita in si zaupajta vse drobne nasmejane trenutke odhajajočega dne.


ivan-cabanas--E2nk5pNJ1g-unsplash 4 razlogi, zakaj zakonske zveze danes ne funkcionirajo več shutterstock_1468797170 Podari svojemu dragemu ta kompliment in bo tvoj za celo življenje! devon-divine-wgbMSh21skA-unsplash Ko srečaš sorodno dušo, boš začutil neverjeten naboj emocij: prepoznal jo boš po teh 9 znakih! shutterstock_1140637655 Kaj ti pravzaprav želi povedati, ko svojo roko položi na tvojo nogo? · ·