shutterstock_622117376
V zraku · buzz buzz

Hišni ljubljenčki v naša življenja prinašajo neskončno mero veselja, ljubezni in lepih trenutkov. Vendar na žalost skoraj vsi živijo manj časa kot mi, in tako pride neizogiben čas, ko se moramo posloviti. Evtanazija je v mnogih primerih najbolj humana odločitev, še posebej, če vaš hišni ljubljenček trpi za hudo boleznijo, ki mu povzroča veliko bolečin. Vendar pa mnogi lastniki ne zmorejo biti pri procesu evtanazije. Kaj se torej zgodi z našimi hišnimi ljubljenčki, ko jih damo uspavati?

Smrt je neizogiben del naših življenj. To še predobro vedo lastniki hišnih ljubljenčkov. Pse, muce, zajčke, hrčke, celo konje – vse ljudje preživimo, in ko odidejo, za sabo pustijo bolečo praznino. Vendar pa, čeprav je smrt neizogibna, je način odhoda naših hišnih ljubljenčkov vsaj do določene mere tudi naša odločitev. Evtanazija je v nekaterih primerih najbolj humana možnost (čeprav verjetno ena izmed težjih, ki jih sprejmemo v življenju). Kaj pa se zgodi z našimi hišnimi ljubljenčki, ko jih damo uspavati? Po internetu krožijo podatki, da hišni ljubljenčki, ki jih lastniki pustijo same v sobi z veterinarji, pred evtanazijo iščejo svojega lastnika ter so v velikem stresu. Vendar pa resnični podatki kažejo drugačno sliko.

PREBERITE ŠE: 5 znakov, da si našla pravega, a v napačnem času

Evtanazija poteka z injekcijo, ki je za živali neboleča. Po prejeti injekciji, žival po navadi hitro zaspi, pade v komo in na koncu umre. Večina veterinarjev se za svoj poklic odloči zato, ker želijo živalim pomagati. Lastniki so zato lahko precej prepričani, da bodo tudi za njihovega hišnega ljubljenčka skrbeli lepo in ljubeče v njegovih zadnjih minutah življenja. Za mnoge ljubljenčke je seveda lažje, če je lastnik ob njih, vendar pa je to odločitev vsakega posameznika. Gledati umiranje svojega družinskega člana je lahko velik čustven napor. Vendar pa je po eni strani tudi za lastnike lahko blagodejno, če so v času evtanazije ob svojemu ljubljenčku. Tako so priča procesu, ki je veliko bolj miren in spokojen, kot si ga mnogi predstavljajo.


mcdonalds Fotografije, ki prikazujejo, kako noro je bilo na odprtju prvega McDonald’sa v Moskvi leta 1990 haha Najbolj smešne fotografije živali 2018 so resnično prikupne Najhujši trenutki v zgodovini manekenstva plastičnih lutk. Najhujši trenutki v zgodovini manekenstva plastičnih lutk Žalostne fotografije, ki prikazujejo, kako distopična je naša družba Žalostne fotografije, ki prikazujejo, kako distopična je naša družba · · ·