Otroške igrače skozi čas
V zraku · buzz buzz

Od terakotnih figur iz antičnega Rima do Rubikove kocke, otroške igrače so nekaj, kar je v naši družbi prisotno že tisoče let. Igrajo namreč pomembno vlogo v razvoju otroka, tako v fizičnem kot kognitivnem smislu in pomagajo staršem, da z njimi okrepijo vez. Večina izmed nas ima lepe spomine na svoje najljubše igrače, zato se industrija igrač trudi z izdelki, ki bi otroke preskrbele s spomini, ki jih bodo s seboj nosili celo življenje. Imate svojo najljubšo igračo iz otroštva? Vsi, ki ste bili rojeni pred letom 2000 jo boste svojo gotovo našli v nadaljevanju, za net generacijo pa bi lahko trdili, da je to ena izmed pametnih naprav. Preverite, kater so bile najbolj popularne igrače zadnjih 100 let.

Vsi, ki ste bili rojeni po letu 2000, med najljubše igrače gotovo štejete katero izmed mobilnih naprav ali igralnih konzol, a v nekih drugih, preprostejših časih, smo se igrali z dejanskimi igračami. Igrače so bile namreč vedno integralen del otrokovega razvoja in mnogi izmed vas imate gotovo svojo najljubšo, ki jo še sedaj hranite za spomin ali v spominu. The Baby Box Company je v nas z infografiko najbolj popularnih igrač zadnjih 100 let prebudila malce nostalgije in gotovo jo bo tudi med vami, ko boste naleteli na igračo, ki je zaznamovala vaše otroštvo.

PREBERITE ŠE: Najdražje in najbolj inovativne igrače za odrasle

Ste vedeli, da sta bila v 20-ih letih 20. stoletja najbolj popularna jo-jo in knjiga s tridimenzionalnimi papirnimi zloženkami (t.i. ”pop-up” knjiga ali knjiga skokica), ki sta relativno popularno še danes. Tudi sedemdeseta so dala večne igrače, ki so preživele test časa. Rubikovo kocko in Nerf žogo. V osemdesetih so kraljevali Transformerji in Ninja želve, leta 1996 pa se je iz vsake otroške sobe oglašal japonski digitalni hišni ljubljenček Tamagoči, medtem ko je danes mavrična in plastična, tedaj pa kovinska vzmet (t.i. ”slinky”) vzniknila že davnega leta 1943. Kaj se je dogajalo vmes in katere igrače so bile kraljice svojega obdobja, zakaj so bile tako popularne in katere se prodajajo še danes, pa preverite v spodnji infografiki, ki se sprehodi skozi zadnjih 100 let v zgodovini igrač.

joshua-rawson-harris-AqY6268yL3o-unsplash Kaj bi morala narediti vsaka 20-nekaj-letnica, preden dopolni 30 let In potem se sprašujemo, zakaj ženske živijo dlje od moških. 36 absurdnih razlogov zakaj moški umirajo mlajši kot ženske Fuzija obrazov Portreti zvezdnikov, ki ne obstajajo, čeprav bi prisegli, da so resnični V divjini Finske se je razvilo nenavadno prijateljstvo med samico volka in samcem medveda. Finski fotograf dokumentiral nenavadno prijateljstvo, ki sta ga med seboj spletla volk in medved ·