knjige2019
Kulturni izbor · knjige

Če iščete knjigo, ki bi jo radi prebrali – ne iščite več, tukaj je seznam najbolj branih knjig letošnjega leta oziroma to so najboljše knjige 2019.

Leto 2019 je prineslo odlične knjige, v katerih so zapisani spomini, skrivnosti, romantične zgodbe, ki so orosile marsikatero oko. Zgodbe o preživetju, vztrajanju – ki so jih napisali uveljavljeni in novi pisatelji. Z njimi boste jokali, se smejali, potovali, sanjali.
Morda bo katera izmed njih pristala ob vaši postelji, torbici, na potovanju, ali pa jo boste podarili. Verjamemo, da boste na seznamu našli nekaj zase, za svojo dušo.

Najboljše knjige 2019

1. Téa Obreht, Inland: A Novel

Zgodovinski roman. “Osvežujoče epsko in mitsko potovanje skozi ameriški zahod leta 1893, kjer se življenje nekdanjega odpadnika in naseljenca trčita in prepletata.” – Entertainment Weekly.  “Roman, ki očara vse ljubitelje lirične proze in mitov o Divjem zahodu.” – Harper’s Bazaar.

2. Taylor Jenkins Reid, Daisy Jones & The Six

Napet roman o bliskovitem vzponu rokovske skupine, ki je zaznamovala 70. leta prejšnjega stoletja, o njihovi prelepi pevki in vzrokih za njihov nenadni razpad.

3. Lisa Taddeo, Three Women

Tri ženske je zapis o nezadovoljenih potrebah, neizrečenih razmišljanjih, razočaranjih, upanju in obsesijah.

4. Mary Laura Philpott, I Miss You When I Blink

Kaj se zgodi, ko dobiš točno takšno življenje, kakor si ga želiš, a spoznaš, da hočeš čisto nekaj drugega? Lahko zbežiš od doma ali …

5. Sophie Mackintosh, The Water Cure: A Novel

Tri ženske in njihova mati živijo na otoku, ki ga je za njih uredil njihov oče. On je edini moški, ki so ga kdaj videle. Dokler ne izgine in se pojavijo novi moški.

6. Anissa Gray, The Care and Feeding of Ravenously Hungry Girls

Zgodba opisuje življenje treh sester, dokler se njihov svet ne sesuje, ko eno izmed njih zaprejo.

7. Margaret Atwood, The Testaments: The Sequel to The Handmaid’s Tale

Nadaljevanje Dekline zgodbe. Dogajanje se plete okrog treh drugih protagonistk, ki predstavljajo tri različne pojavnosti ženske v zgodovinskem okolju.

8. Samantha Downing, My Lovely Wife

“Najina ljubezenska zgodba je preprosta. Spoznal sem čudovito žensko. Zaljubila sva se. Rodila sta se nama otroka. Preselili smo se v predmestje. Zaupala sva si najdrznejše sanje in najtemnejše skrivnosti. Potem sva se začela dolgočasiti. Povsem običajen par sva. Sva vaša soseda, starša prijatelja vašega otroka. Znanca, ki ju želite povabiti na večerjo. Vsi imamo skrivnosti, s katerimi v zakonu ohranjamo iskrico. Najina skrivnost je umor.”

9. Lara Prior-Palmer, Rough Magic: Riding the World’s Loneliest Horse Race

Življenje je včasih kakor konjska dirka. Brez treninga se je 19-letnica uvrstila na eno izmed najbolj priznanih dirk na svetu in postala prva ženska prvakinja.

10. Miriam Toews, Women Talking

Zgodba temelji na resničnih dogodkih. Osredotoča se na osem žensk, ki so jih moški večkrat napadli in zadrogirali. Kako si bodo vrnile življenje?

Druge odlične knjige 2019

11. LAUREN WILKINSON, American Spy
12. ELIZABETH GILBERT, City of Girls: A Novel
13. JOANN CHANEY, As Long as We Both Shall Live
14. CLAIRE ADAM, Golden Child: A Novel
15. JENNIFER WEINE, Mrs. Everything: A Novel
16. MELINDA GATES, The Moment of Lift: How Empowering Women Changes the World
17. TAFFY BRODESSER-AKNER, Fleishman Is in Trouble: A Novel
18. NELL ZINK, Doxology: A Novel
19. CANDICE CARTY-WILLIAMS, Queenie
20. JAYSON GREENE, Once More We Saw Stars: A Memoir


shutterstock_1442209187a Kultna pariška knjigarna Shakespeare and Company praznuje 100 let sks_logo_2019_v21 Slovenski knjižni sejem 2019: v znamenju Evrope, Prekmurja in Valentina Vodnika shutterstock_1106277281 5+ pomembnih življenjskih lekcij, ki nas jih je naučila knjiga Alkimist Paula Coelha nicole-wolf-aJTSzd-8GGI-unsplash (1) 15 stvari, ki jih bodo razumeli le tisti, ki so resnično zaljubljeni v knjige! · ·