jens-johnsson-DHJ71drt-ug-unsplash
Utrip mesta · otroci

Da bo vsem parom, ki boste v tem letu postali starši, iskanje imena lažje, je tu seznam, ki navaja najlepša imena za otroke za leto 2020.

Bo fantek ali punčka? Tradicionalno ime ali ne, hm? Na poimenovanje otrok močno vpliva tudi modnost posameznega imena v nekem času. V zadnjem času so tako v modi kratka imena z največ štirimi črkami. Po podatkih statističnega urada so najpogostejša imena deklic v Sloveniji Ema, Zala, Eva, Tara, Zarja in Zoja, med fantki pa Luka, Jakob, Mark, Nace, Svit in Liam.

Do leta 2019 je bilo v Sloveniji rojenih približno deset dečkov, ki imajo nekoliko bolj nenavadna imena: Žanej, Ajman, Aksel, Blerton, Nico, Tanay in Taš, pri deklicah pa se nekajkrat pojavijo imena, kot so Aleyna, Allegra, Amaja, Ana Pia, Ana Sofia, April in Aulona.

Da pa bo vsem parom, ki boste letos postali starši, iskanje imena lažje, je tu seznam najlepših otroških imen za leto 2020.

To so najlepša imena za otroke 2020

Najlepša imena za deklice

Ema
Olivija
Ava
Izabela
Sofija
Mia
Emilija
Elizabeta
Mila
Ela
Aria
Viktorija
Luna
Lejla
Lili
Hana
Lilijana
Natalija
Lea
Violeta
Klara

Najlepša imena za fantke

Liam
Oliver
Benjamin
Elija
Luka
Aleksander
Jakob
Danijel
Sebastijan
Samo
David
Izak
Gabrijel
Julijan
Andrej
Teo(dor)
Tomaž
Lev

Preden pa se dokončno odločite, kako boste poimenovali svojega otroka, nikar ne pozabite, da bo ime otrok nosil vse življenje, z njim bo neločljivo povezan in bo pomemben del njegove identitete.

janko-ferlic-specialdaddy-IVrtlceLSzs-unsplash Mensa objavila 17 znakov, ki kažejo, da je vaš otrok genij! shutterstock_337954967 Takšni otroci zrastejo v duševno močne ljudi: 5 stvari, ki bi se jim starši morali izogibati shutterstock_133716671 14 otroških imen za deklice in dečke, ki v njihova življenja prinašajo srečo HOFER_BRALNA_ZNACKA_IMG_8808 HOFER tudi letos obdaruje slovenske prvošolčke s knjigo Bralne značke · ·