ExoLung: revolucija v svetu potapljanja

Tradicionalno potapljanje zahteva od nas veliko priprav, izkušenj in treninga, predvsem pa drago tehnično opremo ter kopico dovoljenj in certifikatov. Vse to se lahko z ExoLungom že kaj kmalu spremeni.

Avstralsko zagonsko podjetje je predstavilo ExoLung, za katerega pravijo, da bo povzročil revolucijo v svetu potapljanja. Podobno kot pri klasični jeklenki za potapljanje ima tudi ExoLung posodo, v kateri je shranjen zrak. Sistem deluje s pomočjo potapljača, ki črpa zrak s plavanjem v ExoLung in iz njega. Ko se noge stegnejo, ExoLung črpa svež zrak iz podaljška, ki plava na morski gladini. Ko se noge skrčijo, se zrak stisne in je voljo potapljaču. ExoLung je na voljo v več različicah, vsaka od njih pa je namenjena drugačni zahtevnosti potapljanja.

Če si želite potapljanja v priobalnem pasu, do približno 7 metrov globine, in še nimate dovolj izkušenj, bo ExoLung morda prava rešitev za vas. Trenutno je sistem še v prototipni fazi, če pa najdejo primernega partnerja za izdelavo in trženje, bo za napravo treba odšteti med 300 in 500 evri in že se boste lahko potapljali.

Galerija: ExoLung

Dodatne Informacije

Več informacij:
exolung.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Tu je Apple Watch 6: najboljša pametna ura na svetu