fbpx

Deepspot: najgloblji bazen na svetu bo imel hotelske sobe

Najgloblji bazen na svetu Deepspot

Poljska bo še letos dobila edinstveno znamenitost: najgloblji bazen na svetu! Deepspot, ki naj bi se odprl letos jeseni v mestecu Mszczonów blizu Varšave, bo v globino meril kar 45 metrov, vanj pa bo šlo 8000 kubičnih metrov vode, kar je 27-krat več kot v navadni bazen z globino 25 metrov.

Bazen Deepspot naj bi imel kristalno čisto vodo, kar bo potapljačem dajalo občutek “da tavajo v prostoru in ne v vodi”. Voda v bazenu bo toplejša kot v navadnih bazenih, tako da neopren ne bo potreben. Ker bo imel bazen več različnih globin, bodo lahko potapljači trenirali za različne pogoje, možno se bo potapljati z inštruktorji, opraviti celovito potapljaško usposabljanje, tisti, ki se potapljajo na dih, pa bodo lahko eksperimentirali v edinstvenih pogojih.

Prerez najglobljega bazena na svetu Deepspot
Prerez najglobljega bazena na svetu Deepspot

Čeprav Poljska res ni priljubljeno mesto za potapljanje, upajo, da bo ta bazen to spremenil. Tukaj se bodo namreč možno potapljati na katerikoli dan v letu. Potapljači naj bi imeli pri tem občutek, da so v morju ali oceanu, le da bodo pogoji popolni. Tisti, ki se ne bodo želeli potapljati, bodo imeli na voljo podvodni tunel, skozi katerega bodo lahko gledali v bazen, pa tudi konferenčne in hotelske sobe, ki bodo gledale v notranjost bazena.

Tisti, ki se ne bodo potapljali, bodo imeli na voljo podvodni tunel.
Tisti, ki se ne bodo potapljali, bodo imeli na voljo podvodni tunel.

Podjetje ima pred sabo večji izziv. Izgradja tako globokega bazena je izjemno zahtevna, prav tako pa bo težko ohranjati krisalno čisto vodo in bo za to potreben napredni sistem filtriranja. Deepspot je projekt znamke Flyspot, ki upravlja vetrovnike v Varšavi in v Katovicah. Medtem ko podjetje pravi, da se bo bazen odprl že to jesen, datum še ni potrjen.

Galerija: Najgloblji bazen na svetu Deepspot

Dodatne Informacije

Več informacij:
flyspot.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!