shutterstock_646099108
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Katere so najnevarnejše aplikacije za pametni telefon, ki jih kar takoj izbriši?

Raziskovalci pri Bitdefenderju so pred kratkim našli 17 aplikacij iz trgovine Google Play, ki se znajo skriti v uporabnikovi napravi in nenehno prikazujejo agresivne oglase. Same po sebi niso zlonamerne, so pa taktike s katerimi se “vtihotapijo” v Googe Play in se izmaknejo Googlovemu sistemu preverjanja, običajno povezane prav z zlonamerno programsko opremo.

Tako lahko na primer počakajo 48 ur, da se skrijejo v vašem pametnem telefonu, razdelijo kodo aplikacije na več datotek z viri in odložijo prikazovanje oglasov do 4 ur po namestitvi aplikacije.

Z več kot skupno 550 tisoč prenosi, so se te aplikacije očitno izmuznile Googlovemu sistemu preverjanja, predvsem zato, ker delajo točno to, kar obljubljajo.

Čeprav naj bi Google te aplikacije že odstranil iz svoje trgovine, se še vedno lahko najdejo na vašem telefonu z Androidom! Predlagamo vam, da jih tako izbrišete!

Najnevarnejše aplikacije za Android

1. Car Racing 2019
2. 4K Wallpaper (Background 4K Full HD)
3. Backgrounds 4K HD
4. QR Code Reader & Barcode Scanner Pro
5. File Manager Pro – Manager SD Card/Explorer
6. VMOWO City: Speed Racing 3D
7. Barcode Scanner
8. Screen Stream Mirroring
9. QR Code – Scan & Read a Barcode
10. Period Tracker – Cycle Ovulation Women’s
11. QR & Barcode Scan Reader
12. Wallpapers 4K, Backgrounds HD
13. Transfer Data Smart
14. Explorer File Manager
15. Today Weather Radar
16. Mobnet.io: Big Fish Frenzy
17. Clock LED

Need-for-Speed-Most-WantedHD._oo Najboljše igrice za pametne telefone: 4 igrice, s katerimi si boš odlično krajšal čas Foto 3_Samsung Kids Samsung Kids: digitalna zabava s krokodilčkom CroCroo in prijatelji amy-humphries-R_a3-W5ODvA-unsplash Najboljše spletne platforme za druženje s prijatelji in družino v času samoizolacije nordwood-themes-8LfE0Lywyak-unsplash YouTube in druščina v Evropi znižujejo kakovost svojih videoposnetkov · ·