shutterstock_747371914
V zraku · odnosi

Končno je prišel večer zmenka, ki si ga tako dolgo pričakoval(a). In potem narediš te klasične neumne napake, ki jih vsi počnemo prvem zmenku!

Prvi vtis, oziroma prvi zmenek je vsekakor temeljni kamen vsakega dolgoročnejšega odnosa. A prvi dober vtis lahko kaj hitro pokvarijo velike malenkosti, če na zmenku počneš te “neumne” napake. Slednje počnemo prav vsi, a bi se jih morali močno zavedati! Poglejmo seznam, ki so ga pripravili svetovalci za partnerske odnose in vsebuje tudi tiste neumne napake, ki jih zagotovo počneš tudi sam na prvem zmenku.

GLEDANJE V TELEFON

Najhujša izmed vseh napak je zagotovo gledanje v telefon med zmenkom. Seveda je razumljivo, da je tempo življenja tako hiter, da te lahko včasih nedosegljivost stane kariere. Vendar je to nekaj povsem drugega, kot če med zmenkom brskaš podružbenih omrežjih.

PAVZE ZA CIGARET

Čeprav ta.i.“čik pavze” nikoli niso ogrožale romantičnega življenja Jamesa Bonda, so raziskave pokazale, da večina navadnih smrtnikov ne dopušča takšnega vedenja. Problem seveda izgine, če sta oba kadilca.

NESRMANOST

Če želiš dobiti možnost za drugi zmenek, ne bodi nesramen/-na. Ne do svoje simpatije, ne do natakarjev, ne do prodajalca pokovke v kinu … DO NIKOGAR! Torej tvoje obnašanje mora biti empatično in hkrati tudi simpatično.

GOVORJENJE O BIVŠIH

Ta napaka je prava past. Na zmenkih, še posebej takšnih, na katerih se razvije intimni pogovor, te hitro zavede, da začneš simpatiji razlagati o svojih bivših partnerjih. Medtem ko je to zagotovo tematika, ki se je je treba lotiti pozneje v odnosu, pa nikakor ni primerna tema za prvi zmenek.

NASVET: Ko nimata ničesar skupnega

Slednjemu bi težko rekli napaka, je pa zagotovo eden izmed poglavitnih razlogov, zaradi katerih na prvih zmenkih pride do neprijetne tišine. Tej neprijetnosti se lahko izogniš tako, da, preden osebo povabiš na zmenek, subtilno preveriš, ali sploh imata kaj skupnega.

shutterstock_1181732419 Točno takšen je moški zrel za poroko! pablo-merchan-montes-_lBDypLbKgY-unsplash To so intimnosti, ki jih še nista poskusila, a so obvezne za vsak zdrav odnos! shutterstock_1495910627 Kako veš, da ima moški strto srce? shutterstock_1273588069 Od kmeta do arhitekta: raziskava pokazala, kdo največ seksa