shutterstock_629133647
Utrip mesta · zdravje & lepota

Velikokrat posodimo osebni predmet, a se pri tem ne zavedamo nevarnosti v katero spravljamo tako sebe kot druge.

Seznam osebnih predmetov, za katere se počutimo udobno, da jih posojamo drugim, se razlikuje od posameznika do posameznika. Nekateri nimajo problema svojemu partnerju posoditi zobne ščetke, spet drugi so alergični, če se kdo zgolj dotakne njihovih predmetov.

Prav je, da se naučite spoštovati načela drugih ljudi, a pomembno je tudi, da vztrajate pri svojih!

OSEBNI PREDMETI, KI SI JIH NE DELI NITI Z NAJBLIŽJIMI:

Škarijce in ščipalec za nohte

Na škarijcah in ščipalcih za nohte naj bi bilo veliko mrgoli bakterij, virusov in glivic. Dokler je oseba, od katere si osebne predmete sposojate, zdrava, in imate vi dobro razvit imunski sistem, se morda ne boste z ničemer okužili. A hitro lahko pride do raznih glivičnih obolenj, pravijo strokovnjaki.

Uhani

Ušesne mečice naj bi bile dobro prekrvavljene, kar pomeni, da se luknje v ušesih lahko hitro vnamejo in so tako uhani odločen medij za prenos različnih okužb.

Deodorant

Deodorant v spreju si lahko sposodite od nekoga drugega, vendar tega ne počnite, če je ta v trdem ali tekočem agregatnem stanju. Po britju namreč ostanejo na koži neopazne ranice in posojanje deodoranta lahko povzroči okužbo.

Glos za ustnice

Virus herpes naj bi se prenesel iz enega človeka na drugega tudi preko izmenjavanja ličil za ustnice, četudi oseba nima nobenega znaka, da ima ta virus.

Pinceta za oblikovanje obrvi

Pinceto za oblikovanje obrvi si ni problem izposoditi, če se uporablja zgolj za odstranjevanje rastočih dlak. Če jo oseba, od katere si izposodite pinceto, uporablja to tudi za odstranjevanje vraščenih dlak (in pride v stik s krvjo), lahko posledično pride do neprijetne okužbe.

DRUGI OSEBNI PREDMETI, KI SI JIH NE SMETE DELITI

Če se želite obvarovati pred neprijetnimi okužbami, je smortno, da tudi številne druge predmete uporabljate zgolj vi. Glavni razlog, zakaj si jih ne bi smeli deliti, so bakterije. Pri souporabi brisač, gobic za umivanje telesa, čopičih za nanašanje ličil, slušalkah, krtači za lase … se možnost za prenos bakterij poveča, pravijo strokovnjaki.

shutterstock_421570099 Jesen lahko naši postavi naredi največ škode: 5 navad, s katerimi moraš takoj prenehati 01_Experiments_Line_up_without_copy copy Google z aplikacijami za digitalni detoks, vključno s “papirnatim” telefonom kinga-cichewicz-5NzOfwXoH88-unsplash Kako enostavno zaspati v eni minuti? 2 (2) Če uporabljaš maskaro vsak dan, bi to morala nujno vedeti!