fbpx

Takšen je zrel moški: tega niti v sanjah ne bi naredil!

Gotovo se zavedate, da leta nimajo nič z zrelostjo. Nekateri dozorijo prej, drugi kasneje, spet tretji nikoli. In tisti moški, ki so zares zreli, imajo določene lastnosti, zaradi katerih se pošteno razlikujejo od drugih.

Kako veš, da imaš doma oziroma ob sebi zrelega moškega?

Zrel moški bo vedno …

… spoštoval tvoj osebni prostor.

Če si v zdravem razmerju, potem nimaš česa skrivati, niti Facebook sporočil ali pa stikov v tvojem imeniku. To pa še ne pomeni, da lahko partner pregleduje tvoje žepe ali bere tvoja sporočila – s tem samo pokaže, da dvomi vate in da te ne spoštuje.

… našel način, da se sooči s težavami.

Zrel moški ve, da je najboljši način, da reši osebne, družinske ali službene težave, ta, da se z njimi sooči. Ve, kdaj se s problemi soočiti in kdaj se umakniti.

Zrel moški bo vedno našel način, da se sooči s težavami.
Zrel moški bo vedno našel način, da se sooči s težavami.

… poskrbel, da boš zanj na prvem mestu!

Vsi moški potrebujejo prijatelje, s katerim se dobi na kavi ali pivu. A zrel moški ženski nikoli ne bo dal občutka, da so ti prijatelji na prvem mestu oziroma da je ona na drugem mestu. Tisti moški, ki (pre)pogosto poslušajo nasvete svojih prijateljev in ignorirajo mnenje svoje ljubljene osebe, so najpogosteje preveč otročji in nezreli posamezniki.

… imel zdrav odnos s svojo mamo.

Zrel moški vedno najde čas za starše, tudi če njihovi odnosi niso najboljši. Razume, da je skrb za tiste, ki so zanj tako dolgo skrbeli, zelo pomembna. Nikoli pa ne dopusti, da bi kateri od staršev (po navadi je to mama) zasedel osrednji prostor v njegovem življenju in tako iz njega izpodrinil tebe.

Zrel moški bo imel zdrav odnos s svojo mamo.
Zrel moški bo imel zdrav odnos s svojo mamo.

… izkazal spoštovanje in te ne bo nikoli užalil ali udaril.

Če doživljaš kakršnokoli vrsto nasilja, potem nehaj iskati izgovore in ga takoj zapusti. Zrel moški namreč ne zlorablja žensk, ne psihično in ne fizično!

Zrel moški ne bo nikoli …

… kritiziral tvojega videza.

“Zakaj se ne pobarvaš na blond?” “Ljubica, morda bi lahko malo shujšala.” Moški, ki te resnično ljubi, te ne bo nikoli kritiziral na tak način. Če namreč to počne, ti prav nič ne pomaga. Namesto tega ti namerno zbija samozavest in si tako želi zagotoviti, da ga nikoli ne boš zapustila.

… mislil, da so čustva samo za slabiče.

Biti moški ne pomeni, da je treba biti zadržan in brez čustev. Zrel moški se ne boji kritike prijateljev, če pokaže nekaj svoje senzualnosti, nežnosti ali romantičnosti. Ve, da zaradi tega ne bo nič manj moški. Še več, takšno vedenje je pomemben dejavnik za zdravo razmerje.

Zrel moški nikoli ne bo mislil, da so čustva samo za slabiče.
Zrel moški nikoli ne bo mislil, da so čustva samo za slabiče.

… mislil le na danes, ampak tudi na jutri, na “vedno.”

Nekateri moški zlahka zapravijo ves denar za večerjo v dragi restavraciji in pri tem ne razmišljajo o posledicah. Ali pa pripravijo razkošno zabavo med tednom in si naslednji dan vzamejo prosto. Takšni moški pač niso sposobni načrtovanja vnaprej in misli na jutri. To pa še ne pomeni, da je življenje zrelega moškega dolgočasno in nespontano – le zaveda se, da je treba misliti tudi na jutri, da je za vaju treba kdaj pomisliti tudi na “vedno”.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.