Jaguar Vision GT Coupe: Jaguarjev električni hiperavtomobil

Jaguar Vision GT je izredno privlačen električni hiperavtomobil s 1.020 konjskimi močmi, ki doseže hitrost preko 320 km/h, od 0 do 100 km/h pa pospeši v manj kot dveh sekundah.

Na žalost obstaja Jaguar Vision GT Coupe le v virtualnem svetu, saj je bil narejen izključno za igro Gran Turismo, ki jo lahko ob njeni 15. obletnici igramo na platformi Sony Playstation 4. Projekt je trajal kar 6 let, zanj pa so bili zadolženi mladi oblikovalski talenti pri Jaguarju. Le tem so pustili popolnoma proste roke. Na osnovi klasičnih modelov Jaguar, kot so C-, D- in E-type, je tako nastal Vision GT Coupe. Poganjajo ga trije elektromotorji s 750 kW (1.020 KM) moči, zaradi katerh lahko pospeši do stotice v manj kot 2 sekundah. Če bi koncept dejansko obstajal, bi bil narejen iz eksperimentalnih lahkih materialov in karbonskih kompozitov ter bi tehtal zgolj 1.400 kilogramov.

Kar se tiče dizajna, ne moremo podati nobene pripombe, saj je avtomobil naravnost fantastičen. Koncept dokazuje, da bodo lahko avtomobili v prihodnje še atraktivnejši, če le ne bodo pretirano omejeni s strani takšnih in drugačnih zakonov.

Galerija: Jaguar Vision GT Coupe

Dodatne Informacije

Več informacij:
jaguarslovenija.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
BMW Alpina XB7 SUV: 621 iskrivih vrancev