brad
V zraku · odnosi

Strast in spolna energija med partnerjema čez nekaj časa usahneta, to je dejstvo. In prav zaradi tega je še kako pomembno, da znajo pari skozi leta ohranjati iskrico. To so znanstveno dokazani triki, ki poskrbijo, da bo vajino razmerje ne samo dolgo, ampak tudi VROČE!

Raziskava, za katero so raziskovalci zbirali podatke že vse od leta 2006, razkriva, kaj je zares pomembno, da razmerje ostane (pozitivno) vroče. Pri raziskavi so se osredotočili na več kot 38 tisoč heteroseksualnih moških in žensk, ki so bili v razmerju vsaj tri leta. Več kot 80 odstotkov udeležencev je poročalo, da so bili s svojim spolnim življenjem zadovoljnih prvih šest mesecev razmerja, 55 odstotkov žensk in 43 odstotkov moških pa je izjavilo, da so zadovoljni s svojim spolnim življenjem tudi danes, po več kot treh letih razmerja.

Kaj je torej skrivnost tistih, ki so še vedno zadovoljni? Ljubezensko razmerje je očitno kompleksna stvar, ampak tukaj so ključne kakovost za ohranitev iskrice, ki so jih avtorji raziskave uspeli izvabiti iz udeležencev.

1. Poskrbite, da sta oba zadovolj(e)na

Ni presenetljivo, da so udeleženci, ki so s svojim spolnim življenjem zadovoljni tudi danes, orgazem doživeli tudi v zadnjem mesecu (98 odstotkov moških in 78 odstotkov žensk). Bistveno pa je, da so tudi njihovi partnerji doživeli orgazem.

2. Ne hitite

Tako moški kot ženske, ki so z svojim življenjem v spalnici zadovoljni, so poročali, da njihov spolni odnos traja nekoliko dlje – vsaj pol ure. To je veljalo le za polovico zadovoljnih udeležencev (v primerjavi s približno četrtino nezadovoljnih ljudi), tako da to ni ravno pravilo, je pa zelo pogosta izbira.

3. Nekaj “pocukranosti” ne škodi

Nikoli ne podcenjujte moči svojih čustev, niti takrat, ko stvari postanejo fizične. Večina moških in žensk, ki so sodelovali v raziskavi, poroča, da so imeli enako (ali večjo) raven čustvene bližine zdaj in v prvih šestih mesecih razmerja. Zadovoljni udeleženci med drugim večkrat rečejo “Ljubim te” in se smejijo nerodnostim, ki se zgodijo med spolnim odnosom.

clarisse-meyer-HoYIncR3AQ8-unsplash Prepusti se vesolju in pojdi naprej! toa-heftiba-otPxUVhVCgY-unsplash Zaslužiš si nekoga, ki je navdušen nad tem, da te ljubi! szabo-viktor-HZ-89cDSb8M-unsplash S tem se začnejo vsa uspešna razmerja: 5 stvari, ki jih ljudje v najbolj ljubečih zvezah obvladajo bolje kot vsi drugi! pawel-szvmanski-JNH50mu4pdI-unsplash (1) Tako postaneš svoj najhujši sovražnik, ne da bi se tega sploh zavedal! · · · ·