Tentsile Universe
Utrip mesta · dom

Britansko podjetje Tentsile je javnost osupnilo z oblikovanjem šotora, ki ga lahko postavite tako rekoč kjerkoli. Šotor vam boste lahko uporabljali ne glede na to, ali se boste nahajali na tleh, na drevesu ali na vodi.

Bivališče, ki so ga ustvarjalci poimenovali Universe, ponuja dovolj prostora za 5 ljudi. Postavite ga lahko na tleh, na površini vode ali pa ga privežete ob drevo. Visok je 1,5 metra, v njem pa je približno 19 kvadratnih metrov prostora. Opišemo ga lahko kot pravo dnevno sobo, saj ima številne oddelke za shranjevanje stvari in celo tri nadstreške.

Mnogi so navdušeni nad tem, da lahko šotor pravzaprav lebdi v vodi. V tem primeru Universe v svojem spodnjem delu sproži posebno mrežo. Njegova tla so sicer izdelana iz blazine z debelino 8 centimetrov.

Za projektom stoji arhitekt Alex Shirley Smith, ki si že od malih nog želi prispevati k ohranjanju deževnega pragozda. Temu primerna je tudi njegova kreacija, ki je okolju prijazna, saj na drevesih ne pušča negativnih posledic.

Šotor, ki tehta 45 kilogramov, bo v ameriškem Denverju uradno predstavljen v naslednjem tednu. Prednaročiti ga bo mogoče že v avgustu, prvi kupci pa ga bodo dobili na začetku leta 2019. Pričakovati je, da bo zanj treba odšteti 1.999 dolarjev oziroma 1.707 evrov.

Galerija – Šotor Tentsile Universe

Tentsile UniverseOdpri galerijo
Gucci Décor 2018 Gucci Décor: Guccijeva linija ikoničnih printov in motivov prihaja v vaš dom architecture-1836070_1920 Kako dvigniti ceno svojega doma? shutterstock_792327376 10 idej za aktivno druženje v naravi 170920-growing-tomatoes Nagradna igra: Kako do lepih in zdravih paradižnikov · ·