Microlino: malček, ki obuja preteklost

Microlino: malček, ki obuja preteklost.

Microlino je majhen električen avtomobil, ki je bil prvič predstavljen na ženevskem avtosalonu leta 2016. Prestal je vse potrebne teste in je zdaj povsem zakonit na evropskih cestah.

Microlino bo najprej na voljo v Švici že konec letošnjega leta, na začetku leta 2019 pa bo na voljo še v Nemčiji. Dvobarvni, 2,4 metra dolg avtomobil je že na prvi pogled podoben BMW-jevi Isetti iz leta 1956, kar niti ni čudno, saj je bil ravno ta nenavaden avtomobil največji navdih za oblikovalce Microlina. Električni malček bo omogočil še eno različico mobilnosti, s tem pa se bodo zmanjšali prometni zamaški, na voljo pa bo tudi več parkirnega prostora.

Z Microlinom boste lahko brzeli s hitrostjo do 90 km/h in od 0 do 100 km/h pospešili v 5 sekundah. S polno baterijo boste lahko prevozili med 126 in 202 kilometri, odvisno od tega, ali imate baterijo z zmogljivostjo 8 kW/h ali močnejšo z zmogljivostjo 14,4 kW/h. Malčka se lahko polni na vsaki običajni gospodinjski vtičnici. Zaradi vrat, ki so hkrati tudi prednji del avtomobila, boste lahko parkirali pravokotno na cesto in stopili iz avtomobila neposredno na pločnik.

Galerija slik – Microlino Auto

Dodatne Informacije

Več informacij:
micro-mobility.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vespa 946 Christian Dior: to je najbolj kul sodelovanje tega poletja