cover-Uromovich
Utrip mesta · moda

Sofija Urumović, študentka Oblikovanja tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani, se je na prestižnem mednarodnem tekmovanju MUUSE X VOGUE Talents Young Vision Award 2013, s svojimi kreacijami uvrstila med 10 finalistov.

Zmagala je švedska predstavnica Lina Michal (naslovna fotografija). Na natečaju je sodelovalo 500 mladih oblikovalcev iz 55 različnih držav. Poleg javnega glasovanja za polfinaliste, ki je po spletu potekalo avgusta, je sledilo finalno glasovanje med 25. septembrom in 5.oktobrom. Končni strokovni izbor je pripadel urednici mode revije Vogue Italia, Sari Maino, ki je za letošnjo zmagovalko razglasila švedsko oblikovalko Lino Michal. V galeriji si lahko ogledate zmagovalne kreacije ter kreacije naše oblikovalke Sofije Urumović.

Lina Michal, design Odpri galerijo
Črna & čipka Jesensko zimsko modno popotovanje – črna & čipka Pepe Jeans Jesensko zimsko modno popotovanje – krzno Freywille - Nataša Pinoza Nataša Pinoza ima glavno vlogo v dveh kolekcijah Freywille pastel Jesensko zimsko modno popotovanje – pasteli