Smart-Palm-Sun-Beds-01
V zraku · tehnologija

Palme in kokos sta sinonima za tropske kraje, peščene plaže in sinje modro morje. Dodamo še visečo mrežo in raj je pred nami. A če leta 2017 ležite pod palmo, vam ‘pripadata’ tudi omrežje Wi-Fi in polnilna enota, mar ne? Tako da bomo zdaj govorili o drugačnih palmah. O pametnih.

Smart Palm, ki energijo pridobiva prek solarnih panelov, poleg sence ponuja še kaj drugega. V Dubaju, mestu poslovnih priložnosti, se razprostirajo vzdolž plaž in tako ponujajo podobo pametnih mest prihodnosti.

‘Pametna palma’ je opremljena s 6 različnimi funkcijami, in sicer z dostopno točko Wi-Fi , varnostnimi kamerami, solarnimi paneli, infotočko, oglasnim zaslonom ter polnilno napravo, ki napolni elektronsko napravo 2,5-krat hitreje kot običajna. Za zdaj je v Dubaju 50 takšnih palm, pričakujejo jih seveda še več. Za tako turistično in moderno mesto je praktično nuja, da obiskovalcem in prebivalcem na vsakem koraku ponuja najmodernejšo infrastrukturo in ‘pametne palme’ to zagotovo so.

Katero naše mesto bi prvo utegnilo dobiti podobno ‘drevo’?

Galerija – Pametne palme v Dubaju

Pametne palme v DubajuOdpri galerijo
PHOOZY: najvarnejši ovitek za telefon do zdaj Phoozy: najvarnejši ovitek za telefon do zdaj Počivaj v miru, Slikar Počivaj v miru, Slikar shutterstock_615321398 Kdo je bolj samovšečen?! So razkrili selfiji! 5KO7VNSh18xuAI2EafZPT-Yzl0zKYvYN 10 odličnih iger E3, ki jih boste lahko igrali še letos · · ·